Cojocaru nu pleacă de la Pandurii: Nu o să avem probleme cu retrogradarea

764

Pandurii Târgu Jiu este pe ultimul loc în liga secundă, iar gorjenii s-au întors la ,,obiceiurile” proaste din sezonul trecut. Trupa lui Călin Cojocaru a bifat al treilea eșec consecutiv, unul usturător, 0-4 la Chiajna. Antrenorul timișorean admite că debutul de sezon este catastrofal, dar, în opinia sa, problemele de la club nu pot fi ignorate.
,,Am început campionatul dezastruos. Circumstanțele se știu, nu mai are rost să le spun. Jucătorii au venit pe rând, nu am putut să-i legitimăm, să avem măcar nucleul cu care am jucat meciurile amicale. Nu am reușit să-i facem pe toți, îi legitimăm pe rând. Și în această săptămână încercăm să legitimăm doi-trei jucători. Normal, nu poți să iei bătaie la asemenea scor, dar nici nu poți să ai rezultate pozitive când se întâmplă asemenea lucruri. Eu cred că avem calitate, dar asta nu ajunge dacă nu ești omogen și nu există relații de joc. Se chinuie și echipe care au păstrat nucleul de bază, care au stabilitate financiară și toate condițiile. Noi ce să mai spunem, care întâmpinăm toate dificultățile din lume”, a declarat principalul gorjenilor.Din păcate, problemele de efectiv se adună la Pandurii, Adrian Tănăsoiu fiind eliminat la ultimul joc din campionat după o fază incredibilă. Jucătorul, care mai avea un cartonaș galben, s-a dus la vestiar crezând că fusese schimbat. Înlocuirea nu a mai avut loc, iar Tănăsoiu a revenit pe teren fără permisiunea arbitrului și a fost eliminat pentru cumul de cartonașe.,,Am vrut să fac schimbare, dar, de la dorința mea de a efectua modificarea și până să intre efectiv jucătorul schimbat, au trecut 5 minute. Delegatul a anunțat arbitrul de rezervă, dar nu a înțeles că nu mai vrem să facem schimbarea, pentru că nu mai avea rost, mai era un minut. A fost o neatenție. Arbitrii aveau sistem audio, era ușor să audă că nu mai vrem să facem schimbarea. Până la urmă, au anunțat schimbarea, iar Tănăsoiu s-a grăbit să iasă din teren. S-a întâmplat ce s-a întâmplat, dar nu asta contează. Trebuie să reușim noi să legitimăm toți jucătorii, să fie liniște la echipă, ceea ce nu a fost până acum. Eu cred că, în ultima lună, am făcut doar vreo 10 antrenamente, iar în condițiile acestea este foarte dificil să reușim rezultate pozitive”, a mai spus Cojocaru. Tehnicianul nu vrea să renunțe la banca tehnică a Pandurilor. Din păcate, Cojocaru nu se ocupă strict de pregătirea echipei, ceea ce e evident că afectează și rezultatele. Este de văzut totuși ce se va întâmpla în viitorul apropiat, Pandurii fiind departe de a fi organizat ca un club profesionist.
,,După aspectul rezultatelor, antrenorul este vinovat tot timpul. E și normal. Dar, având în vedere circumstanțele și ce face antrenorul la Pandurii, nu cred că poate să aibă vreo vină. Eu mă ocup și de alte aspecte pentru a exista și a funcționa clubul acesta și, sper eu, pentru a ajunge la nivelul care a fost. Dacă m-aș fi ocupat efectiv de pregătirea echipei și aș fi avut tot lotul la dispoziție, mă gândeam să plec. Nici mie, chiar dacă nu am antrenat la echipe mari și nu am un C.V. important, nu-mi place să pierd. Nu cu 4-0, nici cu 1-0. Dar, cum am spus, nu mă gândesc la acest lucru și sunt convins că o să facem treabă bună. Și când spun asta, sunt sigur că nu o să avem probleme cu retrogradarea, fiindcă să ne gândim la alte lucruri e foarte greu”, a precizat Cojocaru.Principalul echipei a declarat că sunt premise pentru a obține și primele puncte, dar suporterii și oamenii din Târgu-Jiu trebuie să fie aproape de echipă.,,Trebuie, din punct de vedere sportiv, să legitimăm toți jucătorii și să mai aducem unul sau doi jucători cu experiență. Trebuie să-l recuperăm și pe Prince Buaben. Din ce am vorbit cu doctorii, în două săptămâni este apt și ne va aduce un echilibru prin experiența lui în joc. La prima greșeală, clacăm și vin și următoarele goluri. La Chiajna ne-am creat ocazii, am stat mai sus, dar după primul gol am picat și lucrul acesta s-a întâmplat pentru că avem un lot foarte tânăr. Avem nevoie de jucători de experiență. Suporterii, oamenii din Târgu-Jiu, trebuie să vină lângă această echipă. De criticat e ușor. Și eu aș putea sta în fotoliu să îl critic pe X sau Y, dar să nu fac nimic. Echipa trebuie ajutată. E un brand, dar este tratată cu indiferență totală”, a conchis antrenorul. Pandurii a rămas fără punct în acest sezon. Cu un gol marcat și 11 primite, se află pe ultimul loc în campionat.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here