CODA fără Cosmin Popescu, PDL fără un parlamentar

292

COSMIN POPESCUDeputatul de Gorj Cosmin Popescu a fost suspendat din partid. Popescu susţine că el ar fi fost cel care a solicitat suspendarea din partid, având în vedere propunerea Elenei Udrea ca toţi membri cu probleme penale să se retragă până la finalizarea acestora. Deputatul Cosmin Popescu urmează ca pe 28 martie să afle sentinţa definitivă în dosarul său de corupţie.

El a fost deja condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru favorizarea infractorului, decizia nefiind definitivă. Popescu iasă, cu această ocazie, şi din CODA a PDL Gorj.

Cel care a condus până de curând organizaţia judeţeană a PD-L Gorj, deputatul Cosmin Popescu, a fost suspendat din partid, în urma cererii pe care a solicitat-o în acest sens. Popescu susţine că s-a conformat unei decizii a partidului, anunţată de curând de Elena Udrea. Aceasta a precizat că vrea să propună partidului luarea unei decizii prin care toţi membri cu probleme penale să fie suspendaţi din formaţiunea politică. Cosmin Popescu a fost condamnat în 2009, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe complet de cinci judecători a luat această hotărâre. Recursul se va judeca abia în luna martie.

Deputatul Cosmin Popescu a fost trimis în judecată în decembrie 2006 de procurorii DNA. Conform rechizitoriului, Popescu, este acuzat pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual şi favorizarea infractorului ca infracţiuni în legătură directă cu infracţiunile de corupţie săvârşite de către inculpatul Manţog Ionel în dosarul în care acesta a fost trimis în judecată la data de 6.09.2006.

Din probele administrate la dosar a rezultat că inculpatul Popescu Cosmin Mihai, în calitate de secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei şi Comerţului, a solicitat ministrului emiterea ordinului nr. 534/04.08.2006 pentru efectuarea unui control al activităţii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia având ca tematică încheierea convenţiilor de schimb şi reconstrucţia imobilului pentru familia Manţog.

PD-L Gorj, colcăie de penali

Demersul său a fost făcut în scopul de a-l favoriza pe învinuitul Manţog Ionel şi de a zădărnici cercetările în dosarul în care acesta din urmă era anchetat de DNA pentru fapte de corupţie („dosarul strămutaţilor de lux” pentru care a fost sesizată instanţa de judecată). Ulterior, învinuitul Popescu Cosmin Mihai a pus la dispoziţia membrilor comisiei din cadrul ministerului, pentru a fi semnat, un raport în care se atestă date nereale cu privire la aspectele supuse verificării, raport pe care, din proprie iniţiativă, l-a înaintat la DNA, chiar înainte de a fi adus la cunoştinţa conducerii ministerului.

Prin actul de control întocmit în baza ordinului nr. 534/04.08.2006 s-a urmărit punctual înlăturarea acuzaţiilor aduse învinuitului – la acea vreme – Manţog Ionel, de organele de urmărire penală în dosarul în care era cercetat.

Nu doar Cosmin Popescu are probleme penale. La Gorj, Ionel Manţog, liderul din umbră al organizaţiei şi secretarul executiv al TD-L, Dan Gavrilescu au fost trimişi în judecată de DNA. Dosarele lor se află în justiţie de ani buni, judecătorii neputând pronunţa hotărâri, întrucât democrat-liberalii au invocat excepţii de neconstituţionalitate, una după alta. Cei doi sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here