Cod roșu de ploi torențiale în Gorj

2176

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod roșu de ploi torențiale abundente în județele Caraș-Severin, Hunedoara, Vâlcea, Gorj, Mehedinți. Alerta de vreme severă va intra în vigoare diseară, de la ora 20.00, și este valabilă până marți dimineață, la ora 8.00.

Comunicat ISU Gorj:

Conform informării transmise de către Administrația Națională de Meteorologie,  astăzi 12 iunie 2023 începând cu ora 10:00, județul Gorj se află sub avertizare meteorologică COD PORTOCALIU de averse torențiale, iar, începând cu ora 20:00 până mâine ora 8:00, județul Gorj va fi pe COD ROȘU de averse torențiale și abundente.
Respectă recomandările transmise de autorităţi la tv, radio, aplicația DSU, sistemul Ro-Alert.
În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele avertizate și să identificați un spațiu care garantează protecția.
Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate.
Nu în ultimul rând, recomandăm cetățenilor să anunțe imediat autoritățile, prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile.
Informații detaliate despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore sau accesând platforma națională https://fiipregatit.ro/

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here