COD PORTOCALIU de ger! Anunțul făcut de ISJ Gorj

292

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu, valabilă în peste o jumătate de țară, de luni, la ora 03.00, până joi, la ora 10.00. Printre județele vizate se află și Gorjul. „În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă. Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig”, au precizat reprezentanții ANM.
După acest anunț, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, la şedinţa comandamentului de iarnă, că şcolile din București vor fi închise în zilele de luni şi marţi.
„Probabil se va extinde această decizie. Nu pot eu să o anunţ, ci autorităţile locale si responsabile probabil pentru toată zona în care va fi anunţat codul portocaliu. Este vorba despre vânt, ger şi de asemenea ninsoare temporar abundentă”, a declarat primarul general al Capitalei.

În Gorj, reprezentanții Inspectoratului Școlar au precizat că elevii vor merge la cursuri. „Avem atenționarea trimisă de la ISU, pe care am transmis-o în școli. Am avut o informare cu directorii în privința modului în care pot garanta că funcționează toate instalațiile de încălzire și avem garanția că toate școlile sunt pregătite să încălzească clădirile, astfel încât activitatea să se desfășoare normal”, a declarat pentru Gorjeanul, Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here