Cod Galben, prelungit

223

Hidrologii au prelungit până astăzi la ora 16.00 avertizarea cod galben de inundaţii pentru judeţele Mehedinţi, Dolj, Gorj, Olt şi Vâlcea, creşteri de debite care ar putea depăşi cotele de atenţie fiind aşteptate pe râuri din bazinele Drincea, Desnăţui, Jiu şi Olt.

Potrivit avertizării emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), se instituie cod galben, de miercuri, ora 12.00, până joi, la ora 16.00, pe râurile Jiu – sectorul Filiaşi-Podari (judeţul Dolj), pe Gilort, Motru şi unii afluenţi ai lor (judeţele Mehedinţi şi Gorj) şi pe Olteţ (judeţele Gorj şi Vâlcea). De asemenea, până joi, la ora 16.00, se menţine codul galben emis anterior pe râurile Drincea (judeţul Mehedinţi), Desnăţui (judeţul Dolj), pe unii afluenţi din bazinul mijlociu şi inferior al Jiului (judeţele Gorj şi Dolj) şi pe unii afluenţi ai Oltului inferior (judeţele Olt şi Vâlcea). Avertizarea cod galben pe aceste râuri a fost emisă iniţial pentru intervalul marţi, la ora 13.00 – miercuri, ora 14.00. Creşteri de debite şi niveluri se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai acestor râuri, precum şi pe cursurile de apă necadastrate, a precizat INHGA.
harta_iSpecialiştii ABA Jiu anunţă şi ei că din cauza efectului cumulat al precipitaţiilor înregistrate, a celor în curs şi propagării din amonte, s-au produs creşteri de niveluri şi debite ce au dus la depăşirea COTELOR DE ATENŢIE pe râul Jiu şi pe unii afluenţi din bazinul inferior. Pe râul Jiu nivelurile la staţiile hidrometrice (comparativ cu ora 07.00 ziua anterioară) au fost în creştere cu 2 până la 134 cm, situându-se sub COTELE DE ATENŢIE.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here