COD GALBEN de ploi şi ninsori în 12 judeţe

200

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare COD GALBEN de ploi însemnate cantitativ, valabilă de vineri de la ora 03.00 până sâmbătă la ora 08.00 în mai multe judeţe din ţară. În zona de munte va ninge.

În intervalul menţionat va continua să plouă în jumătatea de est a ţării, iar în nordul Moldovei se vor cumula cantităţi de apă de până la 25…35 l/mp. În zona de munte, îndeosebi a Carpaţilor Orientali, vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

În cursul zilei de joi, 10 aprilie şi în prima parte a nopţii de joi spre vineri, va ploua îndeosebi în estul şi sud-estul teritoriului, unde cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15…20 l/mp, iar în zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor Orientali vor fi mai ales ninsori.

Vineri vremea se va menţine rece pentru această perioadă, cu precădere în jumătatea de est a teritoriului, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua în jumătatea de est a ţării, unde pe arii restrânse cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp, în special în nordul Moldovei. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala pe arii restrânse, mai ales ziua. În zona montană, cu precădere a Carpaţilor Orientali, vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile vestice şi sud-vestice, precum şi în cele estice şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade în estul Transilvaniei şi 16 grade în Banat şi în vestul Olteniei, iar cele minime se vor încadra între 0 şi 7 grade. Spre dimineaţă vor fi condiţii de brumă.

LA MUNTE
Vineri, vremea se va menţine rece pentru această perioadă, cu precădere în Carpaţii Meridionali şi Orientali. Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii mixte, iar în Carpaţii Orientali vor predomina ninsorile si se va depune strat de zăpadă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, în prima parte a intervalului.
Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here