COD GALBEN de fenomene meteo periculoase, în Gorj: Ce sfaturi dă Poliția!

344

Județul Gorj se află sub avertizare cod portocaliu până deseară, la 21.00. Meteorologii anunță intensificări ale vântului și cantități de apă însemnate, dar și alte fenomene meteo periculoase. Din acest motiv, polițiștii fac o serie de recomandări şoferilor, pentru a preveni evenimentele nedorite pe drumurile publice. ”În condiții de vizibilitate redusă, utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri. Atunci când circulaţi în condiţii de vânt puternic, aveţi în vedere că rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă şi evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare ale autovehiculului. Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Totodată, evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe. În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.
În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate”, se precizează într-un comunicat de presă al Poliției Gorj.
”În cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse 50-60 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55…60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65…70 km/h și vijelii”, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here