Cocină: “Vom semna un protocol cu PDL-ul şi voi schimba BPJ-ul UNPR”

505

COCINA UNPRLa numai o zi după numirea în funcţie, cea de preşedinte interimar la UNPR Gorj, Gheorghe Cocină are planuri mari. Vrea să semneze, săptămâna viitoare, un protocol de colaborare electorală cu PDL Gorj, să stabilească până pe 1 martie candidaţii la alegerile locale şi să completeze şi chiar să schimbe componenţa Biroului Permanent Judeţean(BPJ) al UNPR Gorj.

În ce îl priveşte pe Ionel Manţog, Cocină susţine că şi acesta poate participa joi la prima şedinţă prezidată de el la sediul organizaţiei, deoarece şi simpatizanţii ori persoanele din afară ar avea liber să asiste la şedinţă.

Gheorghe Cocină nu s-a întâlnit cu colegii din UNPR Gorj imediat după numirea în funcţie, adică luni. Nu a făcut-o nici ieri dar a anunţat că a dispus organizarea şedinţei joi, în ziua în care progresiştii se întâlnesc de regulă la aceste întruniri. În prima şedinţă de preşedinte, Cocină susţine că va completa BPJ-ul deoarece funcţia de secretar general este vacantă, prin plecarea lui Ion Răuţ. Va numi de asemenea un nou casier şi alţi membrii în BPJ. Îi oferă lui Marius Vlaicu, care şi-a arătat ieri supărarea că şefii de la centru ai UNPR nu l-au numit în funcţie, postul de prim-vicepreşedinte alături de Dumitru Iacob, menţionând însă că nu s-ar fi gândit nicio clipă să îi ofere acestuia şi funcţia de preşedinte al UNPR Gorj. “Eu cu Marius Vlaicu am o relaţie bună. Dacă are ceva cu mine cred că o va spune direct la prima şedinţă de BPJ a UNPR nu cred că o va spune presei. În ce priveşte funcţia de preşedinte al UNPR Gorj nu am cum să i-o cedez lui, funcţia nu este vacantă, dar rămâne prim-vicepreşedinte”, a declarat Cocină.

Manţog, strategul UNPR

Şeful UNPR Gorj susţine că nu discută despre Manţog pentru că nu crede că este cazul. Nu neagă însă participarea lui Manţog la şedinţa de luni din capitală dar menţionează că va avea o discuţie cu acesta, invitându-l totodată la prima şedinţă a sa de la UNPR Gorj. Cocină vorbeşte şi de semnarea unui protocol cu PDL Gorj, deoarece UNPR şi PDL este la Guvernare, fiind vorba despre un protocol de colaborare electorală. În ce priveşte candidatura sa la locale, Cocină susţine că nu i s-a cerut o candidatură ca urmare a funcţiei sale dar anunţă că intenţionează să candideze. Probabil pentru un post de consilier judeţean.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here