Cochină, luată peste picior de fosta conducere a Colegiului Tehnic Motru! Noul Consiliu de Administrație, de fapt vechiul și sancționatul CA

3380

Situație fără precedent la Colegiul Tehnic Motru, unde s-au ales, vineri, noii membri ai Consiliului de Administrație a unității de învățământ. În fapt, cei aleși la finalul săptămânii trecute sunt vechii membri ai CA-ului, care ar fi trebuit să fie cercetați disciplinar de către inspectorul școlar general al IȘJ Gorj, Maria Cochină, la cererea Corpului de Control al ministrului Educației. Dar, deoarece, inspectorul general școlar a închis ochii la abuzurile de la Colegiul Tehnic Motru, confirmate de MEC, și nu a început cercetarea disciplinară a celor 13, evident că respectivii s-au reales în vechea funcție. Șocant este că, unul dintre noii membri ai CA-ului școlii din Motru este chiar directoarea demisionară, Adela Rușeț.

Consiliul Profesoral al Colegiului Tehnic Motru, întrunit în ședință vineri, a stabilit noii membri ai Consiliului de Administrație ai liceului, după ce vechii și-au dat demisia din funcție, după raportul Corpului de Control al ministrului Educației. Șocant este că, demisionarii au ajuns să fie aleși tot ei în noul consiliu, asta și pentru că la nivelul IȘJ Gorj nu s-au pus în aplicare măsurile trasate de Corpul de Control, adică sancționarea disciplinară a fostului director al școlii, Adela Rușeț, și nici cea a vechiului CA. Drept urmare ca un afront la cele întâmplate s-a ales noul CA, de fapt fostul reșapat prin prezența în acest organism, culmea, a directoarei demisionare, Adela Rușeț, care a decis să îi ia locul unei colege care nu a acceptat să mai facă parte din noul CA.

Soțul demisionarei trage sforile de la IȘJ
În școală se discută că, de fapt, curajul de a se repeta această bătaie de joc la adresa Corpului de Control vine din partea inspectorului școlar general adjunct, Nicolae Rușeț, care a rămas pe funcție în ciuda greșelii făcute.
Mai mult, soțul fostei directoare a liceului, șef al Comisiei de Mobilitate, nu a fost nici el sancționat disciplinar, deși Corpul de Control a cerut și acest lucru.Noul director al liceului este singurul care ține piept acestor abuzuri repetate, în sensul că nu a eliberat o decizie de oficializare a noului CA, asta și pentru că un membru al acestui organism este vicepreședinte al sindicatului din școală.Situația de la Colegiul Tehnic Motru este sub orice critică, un afront la adresa educației gorjene, a felului în care ar trebui să funcționeze o unitate de învățământ dintr-un municipiu.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here