„Coborâtul Oilor de la Munte“, la cea de-a XXIV-a ediție

612

Primăria Baia de Fier a organizat, în acest weekend, cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului Folcloric Pastoral „Coborâtul Oilor de la Munte“. Zeci de ansambluri din Gorj şi judeţele învecinate au participat, sâmbătă și duminică, la o paradă a portului, cântecului şi dansului popular.

„Coborâtul oilor de la munte“, eveniment la care au participat reprezentanți ai Consiliului Județean, dar și prefectul județului Gorj – Gheorghe Paraschivu și subprefectul Sorin Arjoca, s-a desfășurat la Baia de coboratul oilor la munte (1)Fier, în perioada 17-18 septembrie 2016.
Mii de persoane au participat la manifestările organizate de Primăria Comunei Baia de Fier. Nu au lipsit preparatele tradiţionale, spectacolele de muzică populară, autoritățile pregătind și un foc de artificii.
coboratul oilor la munte (5)Festivalul «Coborâtul oilor de la munte» a început sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 18.30, cu un spectacol folcloric, susținut de Roberta Crintea, Marian Medregoniu, Alexandra Bleaje, Andreea Vulcu şi Ionela Sterp. Duminică, 18 septembrie, începând cu ora 10.30, a avut loc o paradă a portului, cântecului şi dansului popular, care s-a desfăşurat în fața primăriei din localitate.
coboratul oilor la munte (7)Alaiul și-a continuat parada până la platoul de la ieşirea din Peştera Muierilor, unde formațiile invitate și-au prezentat programul artistic. Seara s-a încheiat cu un spectacol oferit de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“ din Târgu- Jiu și un foc de artificii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here