Coadă la înlocuirea TVA în casele de marcat

144

Aproape 200 de patroni din Târgu Jiu au fost nevoiţi să stea ieri la o coadă uriaşă la sediul firmei care trebuia să le modifice casele de marcat în vederea taxării TVA cu 24%, patronul firmei respective, liberalul Gheorghe Orzan, recunoscând că a fost luat prin surprindere de situaţia respectivă.

Acesta spune că nu a avut o asemenea aglomeraţie nici în momentul denominării leului.

“Ştiam că am clienţi mulţi pentru că ştiu câte case de marcat am vândut în judeţ, dar nu mă aşteptam ca în acelaşi timp să vină câte 100-200 de oameni pentru a le schimba TVA-ul. Eu nu am ieşit din firmă de la 7.00 de dimineaţă, dar am înţeles de la clienţi că s-au strâns foarte mulţi”, spune Orzan.

Firma acestuia este situată în centrul municipiului, la etajul unu într-un bloc, coada cu patronii care veniseră cu casele de marcat întinzându-se până în stradă. Majoritatea persoanelor respective s-au declarat nemulţumite de situaţia creată, patronii fiind de părere că ar fi trebuit să le fie lăsat un răgaz mai mare pentru a face modificările de rigoare la casele de marcat. De asemenea, unii dintre ei s-au plâns de faptul că taxa care li se percepe, de 140 de lei, este mult mai mare decât în alte oraşe, Gheorghe Orzan declarând că suma respectivă trebuie achitată doar de cei care nu sunt clienţii săi, pentru aceştia taxa fiind mult mai mică.

Gelu IONESCU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here