Coadă de ambulanțe la Urgențe! Nu mai sunt locuri în spital! Manager: N-am fost așa niciodată!

3768

Explozie de cazuri COVID-19, în județul Gorj, în acest week-end! La spitalul suport Covid de la Târgu-Cărbunești nu mai sunt paturi, iar managerul unității medicale spune că situația e de-a dreptul alarmantă. La Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, ambulanțele au făcut coadă, duminică, la orele prânzului, și toată ziua au transportat, de la domiciliu la spital, persoane infectate cu noul coronavirus.

81 de noi cazuri…
… de infectare cu COVID-19 și 7 persoane decedate! Acestea sunt cifrele care descriu situația epidemiologică din Gorj, pentru ultimele două zile, sâmbătă și duminică. La orele 14.00, atunci când Direcția de Sănătate Publică a dat publicității informarea de duminică, ziua era abia la jumătate, iar până seara ambulanțele au avut mai tot timpul solicitări pentru a transporta persoane cu simptome de COVID, de la domiciliu la spital. La orele prânzului patru ambulanțe formaseră deja coadă la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Târgu-Jiu, două fiind pe rampă cu pacienții, iar alte două așteptau în stradă, la cortul de triaj epidemiologic. Duminică, la orele 16.00, la Secția ATI Covid, toate cele 12 paturi erau ocupate, iar la Secția de Boli Infecțioase, de la ,,Pasarelă”, din cele 50 de paturi, doar 3 mai erau libere.

Spitalul Târgu-Cărbunești, fără locuri COVID!
Spitalul suport COVID de la Târgu-Cărbunești nu mai are paturi pentru persoanele infectate. Au fost câte 11 sau chiar 14 internări pe zi, în ultimele trei-patru zile, iar duminică, până la orele amiezii s-au completat și ultimele 7 locuri. Sunt peste 80 de pacienți internați cu COVID în unitatea medicală, șase fiind copii, dintre care unul nou-născut. ,,Vin de la domiciliu fără să anunțe sau sunt aduși cu ambulanța în stare critică. Nu mai avem locuri. E dezastru cât de repede evoluează numărul infectărilor. N-am fost niciodată așa!”, descrie situația managerul Constantin Târziu.

Focar la RAR
Patru angajați ai Registrului Auto Român filiala Gorj au fost depistați ca fiind infectați cu noul coronavirus, în ultimele zile. Din primele informații, activitatea la RAR se desfășoară în mod normal, însă nu există date că DSP ar fi declanșat o anchetă epidemiologică în cadrul instituției.
Claudiu Matei

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here