CNTV, calificat la etapa naţională a concursului “Tinerii Dezbat”

424

Echipajul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” s-a calificat la etapa naţională a concursului „Tinerii Dezbat”, ce se va desfăşura luna viitoare, la Târgu-Jiu. La această etapă a competiţiei vor participa, în total, 34 de echipe din toată ţara.

În perioada 17-18 mai 2014, s-a desfăşurat etapa regională a Concursului Naţional „Tinerii Dezbat” – cel mai amplu concurs de dezbateri adresat elevilor din România. Anul acesta, 242 de licee din toată ţara s-au calificat la această etapă a competiţiei, fiecare liceu având dreptul să înscrie o singură echipă în concurs. După etapa regională ce a reunit peste 600 de elevi şi 200 de profesori, 34 de echipe s-au calificat la etapa naţională ce va avea loc luna viitoare, între care şi cea a Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu. Cele 34 de licee calificate după etapa regională se pregătesc acum pentru etapa naţională a concursului „Tinerii Dezbat”, ce va avea loc în perioada 13-15 iunie, la Târgu-Jiu. Lista liceelor calificate la etapa naţională poate fi consultată atât pe situl MEN, cât şi pe platforma online dedicată programului la www.tineriidezbat.ro. Tot pe website-ul programului vor fi anunţate şi temele pentru finala ce va desemna campionii naţionali „Tinerii Dezbat”.

Concurs iniţiat în 2010
„Tinerii Dezbat” este cel mai amplu program de dezbateri pentru elevi de liceu din România. Iniţiată de Ministerul Educaţiei Naţionale în 2010, competiţia face parte din calendarul de concursuri aprobat de MEN şi invită la dezbatere toate liceele din România, indiferent de profil. Concursul este structurat, asemenea unei olimpiade, în trei etape: judeţeană, regională şi naţională, la care se adaugă seminarii de formare pentru a pregăti profesorii calificaţi din etapa judeţeană. Temele pe care elevii dezbat, atât în perioada de pregătire, cât şi la competiţiile regionale şi competiţia naţională sunt alese de comun acord de către parteneri şi sunt de regulă din sfera drepturilor minorităţilor, a libertăţilor civile, a valorilor democratice. Concursul Naţional „Tinerii Dezbat” este un program derulat de Ministerul Educaţiei Naţionale, împreună cu Reprezentanţa UNICEF în România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Agenţia Naţională pentru Romi, Agenţia de Dezvoltare Comunitară „Împreună”, Fundaţia Dignitas şi Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică în parteneriat cu Romanian-American Foundation.
R.L.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here