CNSH Târgu Jiu va găzdui mâine Corala Gorjeană ”Stelian Florescu”

789

Colegiul Național “Spiru Haret” Târgu Jiu găzduiește joi, 21 decembrie 2023, de la ora 18:00, evenimentul Festivalul-concurs al formațiilor și grupurilor corale Corala Gorjeană ”Stelian Florescu”, ediția a XVII-a.

Evenimentul anunță apropierea marii sărbători a Nașterii Lui Iisus Hristos și cei care vor fi prezenți vor putea asculta un recital de colinde și cântece religioase susținute de grupurile participante. Manifestarea va avea loc la Amfiteatrul Colegiului Național „Spiru Haret” Târgu Jiu, începând cu ora 18:00 și este deschisă tuturor formațiilor corale de adulți sau copii și grupuri vocale.
”Concursul se desfăşoară pe două secţiuni: muzică corală clasică și muzică tradițională. Repertoriul trebuie să cuprindă două piese la alegere: o piesă din repertoriul naţional, o piesă din repertoriul internațional, o piesă din repertoriul sărbătorilor de iarnă și colinde. Pentru înscrierea la concurs, formațiile vor lua legătura cu Emilia Drăgotoiu Nanu, referent în cadrul CJCPCT Gorj, la numărul de telefon 0724/589018. Câştigătorii sunt desemnaţi de un juriu alcătuit din personalităţi ale culturii gorjene, iar jurizarea se va face ţinând seama de repertoriu, valoarea interpretării şi ţinuta scenică. Grupurile aduc în scenă o parte din frumuseţea şi bogăţia obiceiurilor de iarnă, iar evenimentul este o bună modalitate de promovare a acestora. Festivalul de colinde este un eveniment dedicat sărbătorilor de iarnă, tradițiilor și obiceiurile încă păstrate în această perioadă specială a anului”, au declarat reprezentanții Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.
Ediția din acest an a Festivalului-concurs al formațiilor și grupurilor corale Corala Gorjeană ”Stelian Florescu” este organizată de către Consiliul Județean Gorj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu, și are drept scop revitalizarea mișcării corale de amatori, atât la nivelul școlilor de nivel gimnazial, cât și al liceelor și așezămintelor de cultură.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here