CNSH, gazda unui seminar în cadrul Proiectului ADERă la Centenarul Marii Uniri cu Tinerii Târgujieni

623

Miercuri, 24 octombrie 2018, Asociația pentru Democrație, Educație, Respect a organizat la Colegiul Național “Spiru Haret” din Târgu-Jiu, Seminarul Interactiv Marea Unire de la 1 decembrie 1918. Peste 90 de elevi au participat la o ORA DE ISTORIE în care s-a vorbit despre eroi, patriotism, educație și respect. Au fost susținute două teme de interes privind istoria locală și națională: Eroi ai Marii Uniri – Emil Moroianu și Unirea, națiunea a făcut-o – Mititelu Maria.

Seminarul a fost organizat în cadrul Proiectului ADERă la Centenarul Marii Uniri cu Tinerii Târgujieni, proiect câștigat în urma competiției de proiecte organizată de Consiliul Local al Municipiului Târgu-Jiu pentru acordarea de sprijin financiar pentru activitățile de tineret din Municipiul Târgu-Jiu în iunie 2018.
Peste 90 de elevi au participat la o ORĂ DE ISTORIE în care s-a vorbit despre eroi, patriotism, educație și respect. Au fost susținute două teme de interes privind istoria locală și națională: Eroi ai Marii Uniri – Emil Moroianu și Unirea, națiunea a făcut-o – Mititelu Maria.
Elevii au vizionat filmul Comisarul Popilian – Eroul de la Podul Jiului, un film despre eroii locali și clipele lor de eroism.
La finalul seminarului am organizat un concurs având drept temă Unirea și am desemnat o echipă câștigătoare condusă de Ianis Solea.
În plus, am lansat un concurs de fotografie- 100 de ani într-o fotografie și un concurs de eseuri -Marea Unire privită prin ochii mei, ambele având drept termen de finalizare data de 15 noiembrie 2018. “A fost ultimul Seminar Interactiv organizat în cadrul proiectului- ADERă la Centenarul Marii Uniri cu Tinerii Târgujieni, peste 400 de elevi participând la cele cinci seminarii organizate. Așteptăm eseurile și fotografiile tinerilor ce vor participa la cele două concursuri pe care le organizăm, pentru a vedea modul în care Centenarul Marii Uniri este perceput de aceștia”- a declarat Ștefan Ghimiși, președintele Asociației pentru Democrație, Educație Respect.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.