CNI va emite ordinele de începere a lucrărilor pentru Stadionul Municipal şi Sala Sporturilor

230

Compania Naţională de Investiţii va emite în perioada următoare ordinele de începere a lucrărilor de construire a Stadionului Municipal, precum şi a Sălii Sporturilor din Târgu-Jiu.

Lucrările de construcţie a noului stadion din municipiul Târgu-Jiu sunt amânate de la săptămână la săptămână. Potrivit reprezentanţilor autorităţii locale, “cheia” se află chiar în mâna celor de la CNI, în calitate de beneficiar al lucrărilor, alături de Primăria Târgu-Jiu. “Urmează să se emită ordinul de începere al lucrărilor către constructor, ordin care vine de la CNI. Noi vom preda ca beneficiar, împreună cu CNI, amplasamentul. Investiţia se compune din proiectare şi execuţie. Constructorul, respectiv asocierea de societăţi, care au încheiat contractul cu CNI, au elaborat proiectul, Primăria a emis autorizaţia de construire, proiectul a fost verificat de către investitor, respectiv CNI, urmând a se emite ordinul de începere al lucrărilor în zilele următoare. Este de precizat că, în calitate de investitori, CNI emite ordinul de începere al lucrărilor. Trebuie să se prezinte aici, la Târgu-Jiu, reprezentanţi ai investitorului, ai primăriei şi ai constructorului pentru predarea amplasamentului”, a declarat şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, Raul Chiriac.
ACI Cluj şi Con-A Sibiu, companii ce au construit stadionul Cluj Arena, se vor ocupa şi de proiectul de extindere şi modernizare a Stadionului Municipal din Târgu-Jiu. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 13 milioane euro (inclusiv TVA).
Stadionul va avea două tribune principale cu o capacitate totală de 12.386 de locuri, toate acoperite, renunţându-se la cele două peluze actuale. Prin reconfigurarea stadionului se va mări şi pista de atletism, ea putând fi ulterior omologată pentru competiţii de nivel naţional. Stadionul va fi prevăzut cu toate instalaţiile, inclusiv una de nocturnă.

Ordin de începere la finele lunii pentru Sala Sporturilor
Conform reprezentanţilor administraţiei municipale de la Târgu-Jiu, CNI urmează ca până la finalul acestei luni să emită şi ordinul de începere al lucrărilor pentru modernizarea Sălii Sporturilor. Constructorul acesteia este unul diferit faţă de consorţiul de la Stadionul Municipal, SC Grup Primacons SRL Slatina fiind firma care se va ocupa de modernizarea Sălii Sporturilor.
“La Sala Sporturilor, de asemenea, s-a încheiat proiectul, fiind un contract tot de proiectare cu execuţie; ne-a fost transmis de către antreprenor, urmând a elibera autorizaţia de construire zilele următoare şi, la sfârşitul lunii, se va emite ordinul de începere şi pentru Sala Sporturilor. Contractul e încheiat tot cu CNI. Constructorul este SC Grup Primacons SRL Slatina”, a precizat şeful Serviciului Investiţii.
În ceea ce priveşte Sala Sporturilor, va fi extinsă zona principală a tribunelor, se va realiza o nouă structură cu 1.230 de locuri, faţă de cele 770 existente. De asemenea, se va renunţa la spaţiile prezente de intrare care se vor reconfigura. Pe partea opusă se va asigura o zonă de acces pentru VIP şi persoanele cu handicap locomotor.
În luna ianuarie a acestui an, Primăria Târgu-Jiu a predat amplasamentele Sălii Sporturilor şi Stadionului Municipal, pe perioada realizării lucrărilor de modernizare, către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here