CNET, pe cea mai înaltă treaptă! Absolventul în scaun cu rotile, peste 9 la examenul maturităţii

305

Absolvenţii de la Colegiul Naţional “Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu şi-au făcut mândri profesorii şi apoi părinţii, după ce toţi au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat, din prima sesiune. Aici s-a înregistrat, de altfel, şi una dintre cele două medii de 10 din întreg judeţul, în timp ce 80% dintre absolvenţi au promovat cu peste 9.00. A făcut-o de altfel şi Mihnea Vîlceanu, tânărul în scaun cu rotile, care a suferit cu un an în urmă un accident stupid la Rânca, şi acesta demonstrând că este un elev foarte bun şi dacă a fost considerat, la Bac, un caz special.

Spre încântarea cadrelor didactice, Colegiul Naţional “Ecaterina Teodoroiu”(CNET) din Târgu-Jiu este singurul liceu din judeţ unde promovabilitatea la Bacalaureat a fost de 100%. Directorul adjunct, Raveca Manta, susţinea, ieri, că rezultatul s-a obţinut urmare a unei munci permanente atât din partea elevilor, cât şi a profesorilor, dar şi urmare a unui “potenţial bun al elevilor”. Manta sublinia, încântată, că rezultatul s-a datorat şi unei selecţii riguroase la admiterea în liceu, anul trecut cei intraţi la această unitate de învăţământ având minim 9. “Ne bucurăm şi pentru eleva care a obţinut media 10 la Bacalaureat fiind vorba despre Georgiana Dumbrava, elevă eminentă pe parcursul celor patru ani, ea participând şi la olimpiada naţională de chimie”, a precizat directorul adjunct al unităţii de învăţământ. Tot Manta şi-a exprimat bucuria şi pentru rezultatul excelent, media fiind de peste 9.00, obţinut de Mihnea Vîlceanu, adolescentul care a susţinut examenul într-un scaun cu rotile, fiind considerat un caz special. “Ţin să-l felicit pentru rezultat şi pe Mihnea Vîlceanu, dar şi pe restul absolvenţilor care au arătat că la CNET ştacheta rămâne sus”, a completat directorul adjunct. De altfel, la CNET peste 80% dintre absolvenţi au obţinut medii de peste 9 la Bacalaureatul 2015.

53,51 promovabilitatea în Gorj, şi încă o medie de 10
În ceea ce priveşte procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat pe judeţ, acesta este, înainte de contestaţii, de 53,51% în Gorj. 3875 dintre candidaţi au absolvit în promoţia curentă, procentul de promovabilitate fiind de 60,28%. Numărul total al candidaţilor care au susţinut examenul (inclusiv cei din promoţii anterioare) a fost de 4.557, procentul de promovabilitate fiind astfel de 53,51%. Media 10 la Bac a mai obţinut-o, pe lângă absolventa de la Colegiul Naţional “Ecaterina Teodoroiu” (CNET) din Târgu-Jiu, şi elevul Nicuşor Firuţi de la Colegiul “George Coşbuc” din Motru.
12 elevi au fost eliminaţi pe parcursul celor trei probe scrise pentru tentativă de fraudă. Contestaţiile la Bacalaureat s-au depus marţi, între orele 16.00 şi 20.00, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 10 iulie.
A.Stoica

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here