CNE: Condamnăm lipsa de viziune asupra unui posibil val 5 al pandemiei!

714

Consiliul Național al Elevilor solicită autorităților să trateze problema şcolii în pandemie cu seriozitate și condamnă lipsa de viziune asupra unui posibil val 5 al pandemiei. Reprezentanții elevilor consideră că sunt necesare măsuri adoptate din timp, „pentru a nu mai arunca o întreagă ţară în acelaşi haos din ultimele luni.”

„După ce Consiliul Naţional al Elevilor a lansat petiţia „Nu mai jucaţi ping-pong cu educaţia!” adresată Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, nu a existat nici măcar o reacţie din partea autorităţilor, ca răspuns la solicitările a peste 45.000 de semnatari! Mai mult decât atât, deşi am solicitat o întrevedere cu conducerile ambelor ministere, nu am primit niciun răspuns şi, se pare, nu se prefigurează un set de măsuri stabile, asumate de guvernanţi.
Consiliul Naţional al Elevilor consideră inacceptabilă atitudinea ignorantă a celor care ar trebui să manifeste ascultare activă a vocii cetăţenilor, care solicită în regim de urgenţă adoptarea unor măsuri reale care să limiteze riscul de infectare din şcoli, dar şi care să asigure o educaţie de calitate din perspectiva actului de predare-învăţare, având în vedere pierderile generate de pandemie. Cerem public celor două ministere să trateze situaţia educaţiei cu maximă responsabilitate, analizând factorii de risc la care se expun zilnic milioane de elevi şi de profesori, ca urmare a lipsurilor de ordin legislativ din sistem. De asemenea, condamnăm lipsa de viziune asupra unui posibil val 5 al pandemiei, având în vedere că noua tulpină de COVID-19 pare să ajungă şi în România şi, în baza experienţei altor state care se confruntă cu această situaţie, pare să fie mult mai infecţioasă şi mai transmisibilă decât variantele precedente ale virusului. Sunt necesare măsuri adoptate din timp, pentru a nu mai arunca o întreagă ţară în acelaşi haos din ultimele luni”, se arată într-un comunicat de presă al CNE.

„Aşteptarea a luat sfârşit. Nu mai are nimeni răbdare să se reglementeze ceva ce ar fi trebuit statuat de la bun început. Este absolut esenţial ca cele două ministere să ia măsuri măcar în al doisprezecelea ceas, astfel încât, după sărbători, să nu ne confruntăm cu un nou val pandemic imposibil de stăpânit, care să blocheze din nou sistemul educaţional.”, a declarat Silviu Morcan, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here