CNA a amendat societatea lui Chelu de la Bumbeşti-Jiu

246

catalin cheluCătălin Chelu, omul de afaceri arestat în cunoscutul caz ,,mită la MAI”, nu deţine, în Gorj, numai Fabrica de Mobilă Rostramo SA, ci controlează şi o firmă de cablu de la Bumbeşti-Jiu.

Asta deoarece, afaceristul avea control asupra societăţii de cablu CCC Blue Telecom SA, care are un singur punct de lucru şi în Gorj, adică la Bumbeşti-Jiu. Săptămâna trecută, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să amendeze cu 10.000 de lei societatea de cablu CCC Blue Telecom SA, pentru că retransmitea în grilele sale posturi TV fără a avea avizul CNA. CCC Blue Telecom SA de la Bumbeşti-Jiu a mai fost amendată, anul trecut, tot de CNA, motivele fiind similare.

Societatea de cablu CCC Blue Telecom SA a fost amendată, săptămâna trecută, cu 10.000 de lei pentru că “difuzează în grilele sale peste 30 de posturi TV fără avizul CNA”, în mai multe localităţi din judeţele Galaţi, Vaslui, Argeş, Constanţa, Dolj şi Gorj. Sancţiunea s-a aplicat în baza articolului 74 din Legea audiovizualului, potrivit căruia ,,(1) Retransmisia de servicii de programe de către distribuitorii de servicii se va face numai pe baza avizului eliberat de Consiliu”. Nu era însă singura dată când această societate trebuie să plătească o amendă la CNA. Numai anul trecut, societatea de cablu cu punct de lucru la Bumbeşti-Jiu, a fost amendată că a transmis programe care nu erau înscrise în oferta aprobată de CNA.

Mită la MAI

Cătălin Chelu a vrut să-i dea lui Dan Fătuloiu, secretar de stat la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) şi coordonator al strategiei naţionale de combatere a evaziunii fiscale, prin fiul acestuia, o mită de un milion de euro. Banii ar fi urmat să-l scape de 48 de dosare penale şi să-l ajute în obţinerea controlului asupra unui pachet majoritar de acţiuni la compania Hidroconstrucţia. Secretarul de stat şi fiul acestuia au denunţat intenţia de mituire la DNA, iar echipele speciale de investigatori au organizat filajul, interceptările şi flagrantul, în urma cărora au fost arestaţi Cătălin Chelu şi colaboratorii săi Ştefan Niţache Badea, Antonel Cristi Bunu şi Gabriel Constantinescu.

Magistraţii Curţii de Apel Bucuresti au decis pe 25 noiembrie ca omul de afaceri Cătălin Chelu şi ceilalţi trei coinculpaţi să rămână în arest preventiv. Curtea de Apel a judecat recursul formulat de avocaţi împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti care au decis pe 21 noiembrie arestarea preventivă a lui Cătălin Chelu, care este acuzat de procurorii DNA de dare de mită şi de cumpărarea influenţei, iar Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu şi Ştefan Nitache Badea sunt cercetaţi pentru complicitate la infracţiunea de dare de mită.

 

Către, S.C. CCC BLUE TELECOM S.A., GALAŢI, Str. Fraternităţii nr. 9, Jud. Galaţi, CUI 3552492

Vă înaintăm, alăturat, Decizia C.N.A. nr. 485/23.04.2009 privind amendarea cu 5 000 lei a radiodifuzorului S.C. CCC BLUE TELECOM S.A. şi vă atenţionăm că, potrivit dispoziţiilor Deciziei C.N.A. nr. 36/2008, aveţi obligaţia de a transmite, în reţeaua de cablu din localităţile Turnu Măgurele, judeţul Teleorman şi Bumbeşti Jiu, judeţul Gorj , în mod continuu, timp de 7 zile, pe canalul alocat fiecărui program care a constituit obiect al sancţiunii, următorul text:

„Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat distribuitorul de servicii S.C. CCC BLUE TELECOM S.A. cu amendă în cuantum de 5 000 lei, întrucât în reţeaua de cablu din localităţile Turnu Măgurele, judeţul Teleorman şi Bumbeşti Jiu, judeţul Gorj, a retransmis programe fără a fi înscrise în oferta de servicii de programe şi fără a avea acordul CNA cu privire la modificarea structurii acesteia, iar alte programe, deşi înscrise în oferta aprobată de Consiliu, nu erau retransmise, fapte ce contravin prevederilor art. 74 din Legea audiovizualului.

Potrivit dispoziţiilor invocate, distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here