CN de atletism și-a desemnat câștigătorii la Târgu Jiu

642

Campionatul Național de Seniori și U23 – 10.000 m, masculin și feminin, și-a consumat etapa finală la Târgu Jiu. Competiția a fost organizată de Federația Română de Atletism şi CSM Târgu Jiu chiar pe Stadionul ,,Constantina Diță”. Sâmbătă au avut loc cursele care au desemnat câștigătorii. La feminin s-a impus Mădălina Sârbu, de la CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc, în 34:12.39. Pe locul secund a terminat Liliana Dragomir (34:57.30), de la CSU Arad și CSM Caransebeș, iar pe locul 3 a sosit reprezentanta clubului CSM Vaslui, Maria Bosînceanu, cu 35:41.58. La tineret, câștigătoare a fost tot Mădălina Sârbu, pe 2 a sosit Alexandra Hudea, de la CSS Mediaș-CSM București, iar pe 3 a terminat Iulia Mărginea, de la CSU Poli Timișoara.
În cursa masculină de 10.000 de metri, titlul de campion național a revenit clujeanului Dragoș Luca Pop, de la LPS Cluj Napoca. Atletul din Ardeal a terminat cursa în 30:23.23. Pe locul 2 a sosit Dorin Andrei Rusu, de la CSM Deva, cu 30:44.43.
Podiumul a fost completat de Rareș Miklos, de la CSM Sighișoara-CSM Cluj Napoca. La tineret, locul 1 a fost ocupat tot de Dragoș Pop, pe locul 2 a terminat Eric Daniel Rus, reprezentantul clubului CSM Deva, iar pe locul 3 a sosit Ciprian Costin, de la CSS Rădăuți. ,,A fost o competiție reușită, ne bucurăm că am putut găzdui pe stadionul care poartă numele unei mari atlete, Constantina Diță, o competiție de nivel național. Sper să păstrăm această tradiție și să mai organizăm astfel de competiții de anvergură la Târgu Jiu”, a declarat Ion Bură, antrenor în cadrul secției de atletism de la CSM Târgu Jiu și director al concursului de sâmbătă.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here