Cluburile sportive din Gorj, luate la puricat de Curtea de Conturi

314

Finanţările autorităţilor locale către cluburile de fotbal sunt intens analizate, în aceste zile, de verificatorii Camerei de Conturi Gorj, care au luat la puricat, de luna trecută, cluburile sportive, din judeţ. Inspectorii au finalizat deja verificăriile la CS Jiul Rovinari şi au mutat controalele la CS Gilortul Târgu-Cărbuneşti, conducerile ambelor cluburi aşteptându-se însă la rezultate pozitive după verificările în cauză. Primarii celor două localităţi susţin că, bugetele cluburilor pe care le finanţează sunt tot mai mici de la an la an, totul funcţionând în parametrii chiar dacă sportivii care obţin rezultate sub sigla cluburilor în cauză au sau nu rezultate notabile. Verificările au loc, de asemenea, tocmai când şi o parte din finanţarea CS Pandurii Târgu-Jiu a fost pusă sub semnul întrebării.

În urmă cu două zile, verificatorii Camerei de Conturi Gorj au finalizat controlul început cu o lună în urmă la CS Jiul Rovinari. Preşedintele clubului, Romeo Cimpoieru, a declarat joi că nu a primit încă raportul verificării, care a cuprins perioada 2012-2014, dar nu se teme de probleme. Asta şi pentru că nu s-a aflat sub conducerea sa decât cu începere din 2013. “Aştept încă raportul specific la finalul controlului. Nu mă tem de probleme ori ilegalităţi, deoarece clubulului i-a fost anual scăzut bugetul. Este adevărat că şi rezultatele la fotbal au scăzut, noi fiind acum în liga a patra, dar avem rezultate la box”, susţine preşedintele Cimpoieru.
Şi viceprimarul cu atribuţii de primar din Rovinari, Vodislav, este la fel de optimist, considerând că verificarea nu va putea scoate la iveală nereguli, deoarece banii oferiţi clubului de către autoritatea locală au fost tot mai puţini. “Controlul nu este unul ce a fost realizat la vreo sesizare. A fost unul normal, a durat o lună, dar nu am emoţii că vom primi un raport negativ. Ne mândrim cu rezultate la box, dar şi cu cele ale fotbaliştilor chiar dacă sunt în liga a patra”, a declarat Claudiu Vodislav.

IMG_8737Mazilu: “Bugetul este de 160.000 de lei, şi de la an la an scade”
Verificatorii Curţii de Conturi sunt acum la clubul sportiv din Cărbuneşti, dar Mihai Mazilu spune şi el că nu îşi face probleme că acolo se vor înregistra ilegalităţi. “Sportivii clubului au luat cupa în ultimii doi ani, iar la karate avem campioni europeni şi mondiali, cu toate acestea finanţarea s-a tot diminuat. Câteodată mă rugam ca sportivii să nu aibă aşa rezultate bune că nu aveam bani de premiere. Că trebuie spus că sportivii noştri nu au salariu, ci sunt premiaţi de primărie doar dacă au rezultate. În privinţa Camerei de Conturi, dânşii sunt acum în verificări, nu am emoţii”, a spus şi primarul Mihai Mazilu.
În 2015, toate cluburile sportive din judeţ trebuie să treacă de verificările Camerei de Conturi.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here