Clubul Rotary din Târgu-Jiu, la ceas de bilanț

1089

Joi, 12 iulie 2018, ora 19.00, va avea loc Ceremonia de rotire a Colanului, respectiv schimbarea președintelui Clubului Rotary din Târgu-Jiu. În fiecare an, începând cu 1 iulie, Clubul Rotary are un nou președinte, astfel acum își încheie mandatul Ștefan Ghimiși, acesta fiind urmat la conducere de către Cătălin Dăneț.

Anul rotarian 2017-2018 a fost un an desfășurat sub sloganul Making a difference, iar membrii Rotary Târgu-Jiu au încercat să facă diferența în comunitatea din Gorj. Au fost foarte multe proiecte desfășurate pentru colectivitate, dintre care putem aminti: Tabara RAYLA, Rânca 6-9 septembrie 2017,  la care au participat 20 de tineri din trei județe: Gorj, Dolj, Hunedoara. Tema taberei a fost Ledearship și Comunicare; Proiectul ”Ghiozdanul Rotary”, un proiect prin care 140 de elevi din trei școli din Județul Gorj au primit câte un ghiozdan cu tot ceea ce le este de trebuință pentru începutul anului școlar; Proiectul „Promenada Inimilor”, desfășurat în 30 septembrie 2017 cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, populaţia oraşului fiind încurajată să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, pe un traseu marcat de membrii Rotary, pe Insulița de pe Jiu; Proiectul Ziua mondială a alimentației – în 16 octombrie, elevilor din clasa a IX-a de la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu li s-au prezentat principiile unei alimentații sănătoase și modul în care alimentația ne poate influența viața, fiecare participant a primit câte un măr pentru a sublinia rolul fructelor într-o alimentație sănătoasă.

Un alt proiect important a fost Rotary plantează, organizat sâmbătă, 11 noiembrie 2017, în Parcul Central din Târgu-Jiu; s-au plantat 100 de copaci: paltini, stejari roși, platani, tei, gingobiloba, încercând astfel să înoim unul din cele mai frumoase parcuri din țară.

A urmat Proiectul Ziua Mondială a Diabetului, desfășurat la data de 14 noiembrie 2017; membrii Clubului Rotary împreună cu tinerii din Clubul Interact Târgu Jiu au distribuit 300 de pliante de informare privind tema acestui an:  Femeile și diabetul zaharat. În  cadrul  Proiectului Dăruiește de sărbători, s-au oferit 100 de pachete de sărbătoare pentru copii, cu multe dulciuri dar și cu jucării, în școlile din județ.

Înaintea sărbătorilor de iarnă s-a desfășurat Proiectul O cană de Fericire, între 21 și 23 decembrie, în cadrul Târgului de Crăciun din Centrul Municipiului Târgu-Jiu. “Am oferit 365 de căni unicat cu vin sau ceai fierbinte pentru a strânge fondurile necesare achiziției unei pianine. Proiectul a reusit pianina intrând din luna februarie în dotarea Liceului de Arte “Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu”, a declarat Ștefan Ghimiși, președintele Rotary Târgu-Jiu.

A urmat Cupa Rotary la Schi, aflată la a XII-a ediție; s-a desfășurat în 10 februarie 2018 pe pârtia M1 din Rânca. Au fost 100 de participanți, fiind oferite premii și diplome tuturor concurenților.

Proiectul O CLIPĂ DE FERICIRE, desfășurat cu ocazia Zilei Internaționale Rotary din 23 februarie, a oferit prilejul unui concert extraordinar susținut de elevii Liceului de Arte din Târgu Jiu.

Proiectul Summitul de Integritate pentru Prosperitate, desfășurat în 24 aprilie 2018, aflat la a XXI-a ediție, a promovat integritatea ca element cheie al succesului în dezvoltarea mediului public și privat. Au susținut conferințe: Marian V. Popa, Conf. univ. dr. Victor Alistar, Cristian Sas și Prof. univ. dr. Adrian Gorun.

Proiectul Bursele de Excelentă Rotary 2018 a fost, de asemenea, un eveniment de anvergură, fiind oferite 3 burse în valoare de câte 1000 EURO fiecare pentru trei tineri cu performanțe din Județul Gorj. A fost o competiție la care au participat 17 tineri, câștigătorii fiind: Cioplean Marian-Colegiul Național “Virgil Madgearu”, Popescu Ioan – Colegiul National ‘‘Tudor Vladimirescu”, Rosca Raluca- Colegiul Gheorghe Tătărescu din Rovinari.

Balul Rotary 2018, desfășurat în 4 mai 2018, a oferit prilejul strângerii fondurilor necesare pentru continuarea proiectului Burselor de Excelență Rotary și în anul următor.

Alte proiecte derulate de Rotary Târgu-Jiu, în acest an, au fost: Săptămâna Insuficienței Cardiace, care a prilejuit ocazia de a distribuit flyere cu informații destinate publicului larg privind insuficiența cardiacă; Proiectul „Balada – un secol de muzică!“, Rotary Târgu-Jiu fiind printre organizatorii, unui concert de excepție susținut de violonistul Alexandru Tomescu și pianista Angela Drăghicescu în Parcul Coloanei Fără Sfârșit, în data de 29 mai 2018; Proiectul Expoziție Fotografică: Conacele Motrișorenilor – Gospodării tradiționale de pe cursul superior al Văii Motrului, autor: Victor Troacă, organizat începând cu 18 mai 2018 la Muzeul Judetean Gorj; Proiectul Spectacolul de teatru în scop caritabil Totul despre femei, organizat luni, 18 iunie 2018, ora 19.30, la Teatrul “Elvira Godeanu” împreuna cu Teatrul Arte dell”Anima din Bucuresti. Sumele atrase în urma acestui eveniment vor fi folosite pentru renovarea/modernizarea unui salon de la Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu; Acordarea de sprijin financiar pentru diverse situații umanitare, în valoare de 12.400 de lei, achiziția a zece scaune pentru persoane cu dizabilități. Joi, 12 iulie 2018, ora 19.00, la Teatrul “Elvira Godeanu” din Târgu Jiu are loc  Ceremonia de Schimbare a Președintelui Rotary Club din Târgu-Jiu, precum și un spectacol extraordinar: Tănase fits Piaf, continuând strângerea de fonduri necesare modernizării secției de Neonatologie de la SJU Târgu-Jiu. “Împreună putem face ca lumea să devină mai bună!”, mărturisește Ștefan Ghimiși, președinte Rotary Club Târgu Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here