Clubul de presă: Ministerul Digitalizării vrea să cenzureze presa. Cerem Guvernului să nu aprobe acest lucru!

1194

Clubul de Presă a luat act de un proiect de hotărâre de Guvern aflat foarte aproape de faza de aprobare, prin care Ministerul Digitalizării intenționează să-i lărgească atribuțiile, astfel încât să poată controla mediul online. Cu alte cuvinte, toate postările online devin vulnerabile, în măsura în care birocrații din Ministerul Digitalizării ajung la concluzia că informațiile și comentariile distribuite sunt neconforme cu linia oficială.

În final, responsabilii Ministerului Digitalizării pot șterge de pe internet postările sau chiar pot bloca respectivele site-uri sau conturi.
Clubul de Presă apreciază că se pregătește o nouă formă de cenzură, de limitare brutală a dreptului cetățeanului de a fi informat și solicită Executivului să nu aprobe acest proiect de hotărâre de Guvern. În caz contrar, ne vom adresa tuturor organizațiilor internaționale care apără libertatea de expresie și vom cere membrilor noștri să instituie un boicot asupra mesajelor furnizate de Ministerul Digitalizării.

Sorin Roșca Stănescu

1 COMENTARIU

  1. Vă mai aduceți aminte de nastase psd istul când era premier, același lucru a încercat să facă ,să treacă pe mute presa. Acum , se pregătește același lucru, ciolacu psd -istu, își pregătește guvernarea punând la colț și bruma de ziariști care nu și-au vândut sufletul pentru un blid de fasole ciolacului psd. Dragnea a fost un mic copil pe lângă acest cameleon ciolacu. Ăsta tace și pe mutește lovește unde și când pe popor îl doare mai tare. Nici pnl iști ,nici usr iști nu au făcut un rău mai mare Gorjului că acest ciolacu psd,nimic nu mișcă în partid fără știrea lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here