Clopoţelul a sunat şi pentru 42 de deţinuţi de la Penitenciarul Târgu-Jiu

119

42 de deţinuţi de la Penitenciarul Târgu-Jiu au început şi ei, ieri, noul an de învăţământ. Evenimentul a fost marcat cum se cuvine în unitatea de detenţie unde luni a avut loc deschiderea anului şcolar 2012-2013 pentru persoanele private de libertate.

La festivitate au participat: comisar de penitenciare Ion Popescu, directorul Penitenciarului Târgu-Jiu, Mihai Jianu şi Marius Becheru, cadre didactice ale Şcolii Generale nr.1 ,,Gheorghe Tătărăscu” , precum şi personalul sectorului educaţie şi asistenţă psihosocială din penitenciar. La cursurile şcolare au fost înscrise de altfel 42 de persoane private de libertate care execută pedeapsa privativă de libertate în regim semideschis, repartizate pe următoarele niveluri de învăţământ: nivel primar – 16 persoane private de libertate şi nivel gimnazial – 26 de persoane private de libertate. Procesul de învăţământ se va derula de către cadre didactice ale Şcolii Generale nr. 1 „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu, pe baza curriculei şcolare stabilite la nivel naţional de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
Persoanele private de libertate care promovează un an şcolar beneficiază de 30 de zile considerate ca executate din pedeapsă, zile care se acordă numai în cazul absolvirii anului şcolar.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here