Clipe de foc pentru pompierii gorjeni

619
Două incendii izbucnite la câteva ore diferenţă au pus pe jar pompierii gorjeni, care au fost solicitaţi să intervină la două locuinţe, una în satul Ioneşti şi una în oraşul Bumbeşti – Jiu. Din fericire, nu există, victime ci doar pagube materiale.

Un locuitor al satului Ioneşti a avut ghinionul de a-şi vedea agoniseala mistuită de flăcări, locuinţa sa fiind distrusă pe o suprafaţă de circa 30 de metri pătraţi. Anton S. a chemat pompierii să stingă focul ce ameninţa să îi înghită casa cu totul. La faţa locului s-au deplasat pompieri din cadrul Secţiei Turceni, cu două autospeciale de stins incendii cu apă şi spumă. Pagubele se ridică la suma de 70 mii lei, arzând acoperişul casei, care era construit din lemn cu învelitoare din tablă şi elementele combustibile ale casei. De asemenea s-au pierdut şi obiecte electrocasnice, obiecte de mobilier şi îmbrăcăminte. Din primele cercetări, pompierii au declarat că incendiul a fost provocat, cel mai posibil, de o scânteie de la un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.
Incendiu la o locuinţă socială
Din păcate, acesta nu a fost singurul incendiu din ultimele zile, o grasonieră din Bumbeşti – Jiu fiind, de asemenea, cuprinsă de flăcări, miercuri după-amiază. Ajunşi la blocul cu pricina, pompierii au constatat că este vorba despre o clădire cu locuinţe sociale în care mulţi dintre chiriaşi trăiesc de azi pe mâine. Aşa se explică faptul că focul a pornit de la un „felinar folosit pentru iluminat, amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile”, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru situaţii de Urgenţă Gorj, Mihai Avramescu. Virgil P., chiriaşul garsonierei, a rămas fără mai multe bunuri, obiecte de mobilier şi îmbrăcăminte în valoare de aproximativ 150 lei.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here