Clic – la Săcelu

888
(Anti)ecologie pe Blahniţa !
Moloz din construcţii, bucăţi de ţiglă, resturi vegetaţie uscată aruncate de „riverani” iată ce se poate întâlni pe Blahniţa în porţiunea în care aceasta străbate localitatea Săcelu.

mizerie campingDeşeuri „tratate” cu dezinteres
În partea de sud a staţiunii Săcelu pe malul Blahniţei se află un spaţiu care este folosit frecvent ca loc de camping de către mulţimea de turişti veniţi cu cortul în staţiune. Problema este că neavând nici o dotare pentru colectarea deşeurilor provenite din activităţile de camping a sutelor de turişti acestea sunt aruncate într-o văioagă din apropiere sau direct în râul ce trece prin apropiere. Chiar dacă după cum ne mărturiseau localnicii terenul cu pricina ar fi proprietate privată fiind folosit mai mult la păşunat ori pentru fân găsirea unei soluţii pentru cantităţile de deşeuri deloc neglijabile provenite de la cei ce campează acolo ar trebui să se afle pe agenda de lucru a autorităţilor locale.
IZVORIzvorul Săcelata şi civilizaţia din noi
Lipsa de civilizaţie a unora din noi poate fi văzută şi în preajma izvorului Săcelata sau Sfânta Treime cum mai este cunoscut în Săcelu. Ambalaje de alimente, sticle de plastic abandonate, pachete de ţigări zac aruncate în jurul acestui veritabil izvor de sănătate. Comoditatea unora dintre noi ne face să aruncăm aceste ambalaje la întâmplare fără a ne mai gândi la urmări.
of postalGhişeu poştal depăşit de vremuri
Locaţia unde îşi desfăşoară activitatea cotidiană Ghişeul Poştal din Săcelu este demult depăşită pentru o comunitate precum cea de pe malul Blahniţei. Găsirea unui spaţiu pentru funcţionarea acestuia în condiţii de secol XXI luând în calcul şi dezvoltarea staţiunii ar trebui să se afle printre obiectivele prioritare ale societatii respective cit si a forurilor locale.
Mugurel Petrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here