Claudiu Teodorescu revine secretar general în Ministerul Justiției

6203

Premierul Nicolae Ciucă l-a numit vineri pe Ion Claudiu Teodorescu în funcția de secretar general la Ministerul Justiției, la cererea ministrului Cătălin Predoiu, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. În 2020, tocmai Predoiu îl concediase pe Teodorescu din aceeași funcție.

Ion Claudiu Teodorescu a stat din 2012 mai mereu în spatele miniștrilor Justiției, fiind promovat în Secretariatul General al ministrului de Victor Ponta. Teodorescu a fost timp de opt ani fost consilier personal la cabinetul de parlamentar al lui Victor Ponta și a fost sprijinit de acesta și apoi de Florin Iordache pentru a ajunge secretar general al Ministerului Justiției. A fost înlocuit din funcție doar de Raluca Prună după ce ar fi fost implicat într-un posibil scandal privind aranjarea unui concurs în minister.

Pînă in iulie 2012, Teodorescu a fost pe rînd, profesor la catedra socio-umană de la Liceul Rovinari (2000-2002), apoi expert parlamentar (șef de cabinet și coordonator al biroului parlamentar al deputatului Victor Ponta) între 2004-2012.

În paralel, a fost consilier personal al ministrului pentru relația cu Parlamentul,Victor Ponta (în 2009), consilier județean din partea PSD, (între 2008 -2012), și membru în AGA sau CA al unor societăți ori instituții publice (Spitalul de Pneumoftiziologie Tudor Vladimirescu, Vârful Păpușa SA, Tisprest SA).

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here