Clarificări SDN Gorj: Reparaţiile pe DN 67 erau programate înainte de accidentarea motociclistului

251

Săptămâna trecută un motociclist din Bucureşti s-a accidentat grav pe DN 67, în dreptul localităţii Polovragi, răsturându-se cu motocicleta pentru că nu a reuşit să ocolească o groapă din asfalt. La scurt timp după accident au început lucrările de reparaţii în zonă, apărând acuzaţii că s-ar încerca acoperirea urmelor. Conducerea Secţiei Drumuri Naţioanale Gorj spune că aceste lucrări provizorii fuseseră programate înainte de a avea loc respectivul accident.

Un bărbat de 38 de ani, din Bucureşti, a ajuns pe mâna medicilor gorjeni, după ce a fost victima unui accident rutier. Motociclistul se deplasa pe DN 67, când a pierdut controlul motorului şi s-a răsturnat într-o prăpastie, pentru că nu a observat la timp o groapă din asfalt. Victima a sunat singură la serviciul de urgenţă 112. Medicii l-au găsit cu traumatisme multiple, dar conştient. Ulterior, bărbatul a anunţat că vrea să dea în judecată administratorul drumului.

Tudor: „Drumul era semnalizat”
Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Gorj spune că tronsonul pe care s-a produs accidentul era semnalizat corespunzător, cu atât mai mult cu cât, în zonă, fuseseră prevăzute lucrări de reparaţii. „Lucrarea de reparaţii provizorii la Polovragi era programată înainte de a avea loc accidentul. Cu 3 zile înainte de accident mai fuseseră efectuate operaţiuni de astupare a unei fisuri. Drumul era semnalizat corespunzător”, explică şeful SDN Gorj.
Mai mult decât atât, conducerea Secţiei Drumuri Naţionale Gorj spune că pentru a restabili normalitatea desfăşurării traficului rutier în zona respectivă, constructorul a lucrat şi pe ploaie, pe riscul lui. Cu toate acestea, drumarii susţin că nu s-a încercat acoperirea urmelor, aşa cum se auzea după producerea accidentului în care a fost implicat motociclistul din Bucureşti.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here