Claie de fân, mistuită de flăcări

220

Un incendiu care ar fi putut avea urmări grave a izbucnit în noaptea de luni spre marţi, într-o gospodărie din Vârţ, unde o claie de fân a fost mistuită de flăcări. Potrivit pompierilor, incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de fumatul în locuri nepermise.

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu-Jiu, ajutat de doi pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Rovinari, au intervenit în noaptea de luni spre marţi, în jurul orelor 00:39, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în oraşul Rovinari, cartierul Vârţ, la o claie de fân. Pompierii au reuşit să lichideze incendiul după o intervenţie de mai bine de două ore. „Intervenţia a fost una destul de dificilă, aceasta durând aproximativ 160 de minute. Cauza probabilă a incendiului este «fumatul în locuri nepermise»”, a precizat Cătălin Bejancu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj. În urma incendiului a ars aproximativ o tonă de plante furajere.

Viţel salvat de pompieri
Pompierii gorjeni au intervenit la începutul săptămâni în satul Frânceşti, din comuna Peştişani, pentru a salva un viţel căzut într-o fântână adâncă de câţiva metri.
Intervenţie mai puţin obişnuită pentru pompierii gorjeni. La începutul săptămânii, aceştia au fost chemaţi să salveze un viţel căzut într-o fântână adâncă de 5 metri. „Patru subofiţeri şi un ofiţer din cadrul Gărzii de Intervenţie Tismana au intervenit luni, 08.04.2013, ora 09:14, în comuna Peştişani, sat Frânceşti, pentru salvarea unui viţel, proprietatea lui Ion P., căzut într-o fântână adâncă de 5 metri. Cu ajutorul accesoriilor din dotare (cordiţe de salvare, furtunuri, etc), după aproximativ 45 de minute, s-a reuşit aducerea la suprafaţă şi predarea acestuia proprietarului”, a precizat Cătălin Bejancu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here