Clacă pentru Bunicii Comunității Peștișani

2239

Căminul Cultural Brădiceni a fost, ieri, gazda activităților de Clacă și de creație populară, activitate organizată de Bunicii Comunității Peștișani. ,,Cu această ocazie, vârstnicii ne-au arătat cum se desfășoară o clacă tradițională, prin intermediul torsului, recitării de poezie, cântând doine, romanțe.
Am înțeles ce materiale se foloseau în trecut, precum și modul în care le prelucrau. Cea mai importantă concluzie este partea de socializare și ajutorul echipei în realizarea diferitelor obiecte casnice.
Impresia lăsată este a unei lecții predate nouă, astfel înțelegând că, deși cu posibilități limitate, se pot face lucruri fantastice”, anunță cei ce se ocupă de acest proiect finanțat pe POCU.
,,După o intensă activitate de croșetat, am mers însoțiți de vârstnici la stejarul secular, martor al atâtor evenimente, însoțind istoria comunei Brădiceni. Acesta a fost sădit în 1864, în memoria eroilor care s-au jertfit pentru a elibera Oltenia de sub ocupaţia austriacă’’, mai transmit cei implicați în proiectul Bunicii Comunității.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here