CJRAE Gorj sărbătorește 18 ani de activitate

1408

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Gorj marchează aniversarea a 18 ani de la înființare astăzi, de la ora 14:00, sărbătorind momentul la Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu.

CJRAE Gorj reprezintă o instituție de învățământ special integrat specializată în oferirea, coordonarea și monitorizarea de servicii educaționale specifice acordate copiilor/elevilor, cadrelor didactice, părinților și membrilor comunității, pentru a asigura tuturor accesul la o educație de calitate, precum și asistența necesară în acest sens.
Activitatea centrului a debutat în anul 2006 cu un număr restrâns de cadre didactice, iar an de an a evoluat, oferind beneficiarilor sprijin specializat pentru adaptarea și integrarea școlară și profesională, atingerea stării de bine și pentru o dezvoltare personală armonioasă. Prin inițierea parteneriatelor, s-au desfășurat o serie de proiecte, programe și campanii educaționale menite să schimbe mentalități. Această instituție susține accesul echitabil și incluziv la educație, prin activități de consiliere școlară, terapia tulburărilor de limbaj, mediere școlară, asistență socială, servicii de evaluare și orientare școlară și profesională, precum și informare și documentare pentru beneficiarii serviciilor educaționale. Timp de 18 ani a contribuit, aplicând bunele practici și respectând reglementările Ministerului Educației, la eficientizarea serviciilor educaționale specifice învățământului preuniversitar gorjean.
Potrivit directorului CJRAE Gorj, prof. Claudia-Ofelia Tulpan, în care activităților de aniversare, va fi proiectat un film de prezentare a istoricului instituției, vor fi susținute numeroase alocuțiuni, dar se va derula și o scenetă intitulată ”Povestea mea – 18 ani în 18 minute”. Printre invitați se vor afla specialiști din Centrele de Resurse și Asistență Educațională – Dolj, Hunedoara, Mehedinți, Vâlcea, precum și reprezentanți ai mai multor instituții din județul Gorj și nu numai precum: Inspectoratul Școlar Județean, Consiliul Județean, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, Agenția Națională Antidrog – CREPCA Craiova, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Craiova, Asociația Excelsior, Biblioteca Județeană ”Christian Tell”, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Gorj, Centrul Școlar Pentru Educație Incluzivă Târgu Jiu, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean ”Tudor Vladimirescu”, Inspectoratul de Poliţie Gorj, Muzeul Județean ”Alexandru Ștefulescu” Târgu Jiu, Serviciul De Probațiune.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here