CJPC Gorj a verificat veridicitatea ofertelor promoţionale

148

Comisarii CJPC Gorj au realizat în perioada 15-25 ianuarie 2013 mai multe controale la agenţii economici din judeţ în scopul verificării prevederilor legale cu privire la vânzările produselor cu preţ redus respectiv, promoţii, lichidări de stoc. Din cei 14 operatori economici verificaţi 6 au înregistrat abateri.

Pentru că magazinele au oferit gorjenilor tot soiul de reduceri sau promoţii la diferite lucruri în această perioadă, unele dintre acestea nu au corespuns criteriilor impuse de lege, motiv pentru care inspectorii CJPC Gorj sunt în continuă alertă. Pe această cale, aceştia trag un nou semnal de alarmă cu privire la promoţiile care sclipesc pe rafturile magazinelor, şi care, în cele mai frecvente cazuri, au un preţ mai mare decât în mod normal. „Controlul tematic s-a desfăşurat la un număr de 14 operatori economici din judeţul Gorj, care comercializează produse în cadrul vânzărilor cu preţ redus: vânzări, lichidare şi promoţionale. S-au verificat un număr de 14 operatori economici, constatându-se abateri la un număr de 6 operatori economici. Pentru abaterile constatate operatorii economici au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 4.500 lei”, a precizat Daniela Michi, şefa CJPC Gorj.

Perioada de debut şi durata vânzării de produse promoţionale, nespecificată
Abaterile constatate de către comisarii CJPC Gorj constă în: lipsa informaţiilor privind perioada de debut şi durata vânzării de lichidare, precum şi valoarea reducerilor de preţ practicate; neafişarea la loc vizibil a certificatului de înregistrare emis de Registrul Comerţului şi programul de funcţionare. De asemenea neafişarea preţurilor în mod vizibil şi într-o formă neechivocă, uşor de citit; informarea incompletă a consumatorilor despre produsele din oferta promoţională, produse la ofertă amestecate sau nediferenţiate de cele la preţul normal.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here