CJP Gorj: Noi bilete de tratament pentru pensionarii gorjeni

959

Cea de-a patra serie după sistarea temporară a acordării ca urmare a evoluţiei cazurilor de COVID-19 de bilete de tratament dedicată pensionarilor, a ajuns la Casa Judeţeană de Pensii Gorj!

,,Avem în derulare seria cu numărul douăsprezece de bilete de tratament acordate pensionarilor solicitanți din județ, și a patra de când s-a reluat activitatea după starea de urgență. Toți beneficiarii au fost anunțați că au ajuns aceste bilete și o bună parte dintre oameni deja le-au ridicat”, a declarat Valentin Stegăroiu, director executiv adjunct în cadrul CJP Gorj.

Peste 220 de bilete, puse la bătaie
În ceea ce privește această serie, au fost alocate un număr de 220 de bilete pentru tot atâția beneficiari ce au valabilitate pentru stațiunile: Bala, Buziaș, Căciulata, Călimănești, Covasna, Eforie Nord, Felix, Geoagiu, Govora, Herculane, Lacu Sărat, Mangalia, Olănești, Saturn și Techirghiol. Este de precizat faptul că bilete din această serie pot fi ridicate de către beneficiari până la data de 10 august, CJP Gorj punând la dispoziția doritorilor și câteva bilete din seriile anterioare ce nu au fost repartizate pe nume beneficiarilor: câte două pentru stațiunile Vatra Dornei, Bala și Costinești.Sunt de reținut următoarele: la cererea pentru acordarea unui bilet de tratament balnear, pensionarul nu mai este obligat să depună copia actului de identitate şi talonul de pensie; modelul de cerere poate fi descărcat de pe adresa: https://cjpgorj.ro/wp-content/uploads/2020/02/CERERE-BILET-2020.doc.Biletele de tratament balnear se eliberează beneficiarilor numai după legitimarea acestora, acestea fiind eliberate doar personal titularului sau unei alte persoane, desemnate de către titular prin procură autentificată, din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să ridice biletul de tratament balnear. În anul 2020, persoana îndreptăţită, conform prevederilor art. 122 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, poate beneficia de un singur bilet de tratament balnear. Decontarea costurilor biletelor de tratament balnear se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, din fondurile aprobate prin Legea nr. 6/2020 a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, la capitolul „Asigurări și asistență socială”, titlul „Asistenţă socială”, articolul „Ajutoare sociale”, alineatul „Ajutoare sociale în natură”, către prestatorii de servicii, potrivit legii.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here