CJP Gorj a acordat ajutoare de înmormântare de peste 8,2 milioane de lei

290

Numărul cetăţenilor care au solicitat Casei Judeţene de Pensii (CJP) Gorj ajutoare de deces în cursul acestui an s-a menţinut unul aproape constant comparativ cu tot parcursul anului 2014. Valoarea totală a ajutoarelor de înmormântare acordate de la începutul anului curent şi până în prezent este de 8.285.653 de lei.

Pentru anul 2015, ajutorul de deces este de 2.298 de lei, în cazul decesului asiguratului sau pensionarului, şi de 1.149 de lei, în cazul decesului unui membru de familie al asiguratului sau al pensionarului. În cazul decesului asiguratului sau al pensionarului, beneficiază de ajutor financiar o singură persoană care face dovada că a suportat cheltuielile ocazionate de deces şi care poate fi, după caz, soţul supravieţuitor, copilul, părintele, tutorele, curatorul sau în lipsa acestora, oricare persoană care face această dovadă.
“De la începutul anului 2015 şi până în prezent, au fost acordate un număr de 3.435 ajutoare de deces, valoarea acestora fiind de 8.285.653 de lei. Prin comparaţie cu anul trecut, putem spune că pe tot parcursul lui 2014 s-au plătit 3.575 ajutoare de înmormântare, cuantumul ajungând la suma de 8.028.697 de lei”, a declarat Daniela Negoiţă, director adjunct în cadrul CJP Gorj.
Ajutorul de deces poate fi solicitat în termen de maximum trei ani de la data decesului şi se plăteşte în cel mult 24 de ore de la momentul solicitării. Actele care trebuie depuse alături de cererea de solicitare sunt: acte de stare civilă din care să reiasă gradul de rudenie cu decedatul, dovada suportării cheltuielilor ocazionate de decesul pensionarului, declaraţie pe propria răspundere că a suportat cheltuielile, copie după certificatul de deces, certificatul de deces în original, copie act de identitate. Dreptul asiguraţilor la ajutorul de deces nu este condiţionat de îndeplinirea stagiului de cotizare.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here