CJP atenţionează! Cardul de sănătate, prezentat la intrarea în staţiune

345

Pensionarii gorjeni care solicită şi obţin bilete de tratament în staţiunile balneare din ţară, trebuie să prezinte de luna viitoare cardul de sănătate. Prezentarea acestuia se va face la intrarea în staţiune, iar gorjenii vor trebui să-l aibă activat şi să ştie codul PIN al cardului.

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Gorj aduce la cunoştinţa pensionarilor faptul că, având în vedere că tratamentul balnear şi pentru recuperare a capacităţii de muncă este un serviciu medical, la momentul prezentării în staţiunea balneară, beneficiarii trebuie să aibă asupra lor cardul de sănătate, activat la medicul de familie şi să cunoască codul PIN al acestuia. “Începând cu data de 1 mai 2015, toţi pensionarii şi alte categorii care ridică bilete pentru tratament balnear, la prezentarea în staţiune, trebuie să aibă obligatoriu cardul de sănătate activat la medicul de familie, inclusiv codul PIN. În caz contrar, nu vor putea beneficia de tratamentul din staţiune”, se arată în informarea transmisă de CJP Gorj.

70 de locuri, disponibile
În aceste zile, cei interesaţi de obţinerea unui bilet prin Casa de Pensii Gorj sunt aşteptaţi la sediul instituţiei, deoarece au rămas disponibile 70 de locuri din cele 176 de bilete de tratament primite în cea de-a cincea serie, perioada plecărilor fiind 21-24 aprilie. Biletele se pot ridica doar de titular în zilele de 15, 16 şi 17 aprilie, între orele 08.00 şi 12.00. Tichetele nevalorificate până în data de 17 aprilie, se redistribuie în ziua de 20 aprilie. Neridicarea acestora de titularii ce au primit repartiţie în perioada comunicată, duce la anularea repartiţiei, solicitantul putând să mai obţină alt bilet doar din categoria celor nevalorificate pentru seria respectivă sau pentru o altă tranşă. Următoarea serie va fi cu plecare în perioada 7-8 mai 2015.
Pensionarii, beneficiarii prevederilor unor legi speciale, veteranii de război şi asiguraţii sistemului public de pensii, pot beneficia de acordarea de bilete de tratament balnear prin sistemul public. Deoarece tratamentele balneare şi cele de recuperare a capacităţii de muncă sunt considerate a fi servicii medicale, drept urmare, şi acestea beneficiază de utilizarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here