CJAS verifică modul de utilizare a cardului de sănătate la farmacii

332

Începând de ieri, reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj au demarat o serie de controale la farmaciile din judeţul nostru. Cel mai probabil, aceste verificări vor fi finalizate spre sfârşitul lunii, după cum a precizat Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj. Aceste acţiuni au drept scop verificarea modului în care este utilizat cardul naţional de sănătate.

Furnizorii de medicamente gratuite şi compensate, care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului Gorj, vor fi verificaţi de inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. „De astăzi (n.red.: 9 septembrie) am început controalele la farmacii. Verificăm utilizarea cardului de sănătate la toate farmaciile, inclusiv la fiecare punct de lucru – în cazul celor care au mai multe. Probabil spre sfârşitul lunii vom termina controalele”, a confirmat Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.

Cum se ridică medicamentele de la farmacie
Pacienţii care merg la farmacie în momentul în care vor să ridice medicamentele subvenţionate trebuie să prezinte cardul. Dacă nu au cardul emis vor prezenta adeverinţa înlocuitoare a cardului şi dacă au refuzat să intre în posesia cardului vor prezenta adeverinţa de asigurat cu valabilitate de trei luni emisă de CJAS Gorj. Medicamentele pot fi eliberate şi în baza documentului rezultat prin accesarea de către farmacie a serviciului pus la dispoziţie de CNAS la adresa http.//wwww.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html.
Persoanele care au prescripţii pentru preparate stupefiante şi psihotrope trebuie să prezinte în plus şi cartea de identitate. Cartea de identitate trebuie prezentată şi de copiii 14-18 ani. În situaţia în care ridicarea medicamentelor de la farmacie se face de către un împuternicit, se utilizează cardul împuternicitului sau cartea de identitate/buletinul de identitate/paşaportul, dacă împuternicitul nu poate prezenta cardul.

Remember!
Reamintim faptul că începând cu data de 1 septembrie 2015, cardul naţional de sănătate a devenit unicul instrument de decontare şi validare a serviciilor medicale pentru asiguraţii cu vârsta de peste 18 ani care au card emis. Asiguraţii care nu au intrat încă în posesia cardului pot să verifice dacă li s-a emis acest document prin accesarea serviciului pus la dispoziţie de CNAS la adresa http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html sau, se pot adresa caselor de asigurări de sănătate în evidenţa cărora se află pentru verificare şi, după caz pentru eliberarea cardului de sănătate.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here