CJAS repartizează bugetele spitalelor

124

În această săptămână se vor semna actele adiţionale la contractele spitalelor cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. Calculele pentru repartizarea sumelor primite la rectificarea bugetară încă nu au fost finalizate, astfel că deocamdată nu se ştie cât va primi fiecare unitate. Totuşi, reprezentanţii CJAS spun că fiecare spital va primi sumele minime pe spitalizare continuă acuţi.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a primit rectificarea bugetară în urmă cu o săptămână. Suma alocată sistemului sanitar gorjean la această rectificare se ridică la 16.560 mii lei. Pentru spitale s-au primit 10.981 mii lei, bani ce urmează a fi repartizaţi în aceste zile. “Încă se fac calcule pentru repartizarea sumelor. În această săptămână se semnează adiţionalele. Spitalele vor primi sumele minime pe spitalizare continuă acuţi, adică sume apropiate de media unei luni, ca şi până acum”, a explicat Daniel Şurlea, directorul adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Protocol respectat în cazul SJU
Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu va primi şi în următoarele luni sumele negociate în cadrul discuţiilor purtate la începutul anului cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Protocolul semnat atunci rămâne valabil şi va fi respectat. “În cazul Spitalului Judeţean de Urgenţă, se respectă protocolul cu CNAS prin care această unitate primeşte 38 miliarde 300 milioane în medie pe lună. Astfel, şi după rectificarea bugetară sumele alocate acestui spital se încadrează în prevederile negocierilor cu CNAS -ul”, menţionează directorul adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. Mai trebuie spus că CJAS Gorj aşteaptă o nouă rectificare bugetară în luna noiembrie. “Acest buget este la nivelul lunii noiembrie 2012, deci va mai veni o rectificare în luna noiembrie, care va suplimenta sumele necesare pentru luna decembrie 2012, aşa cum se face în fiecare an”, a precizat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here