CJAS plăteşte zeci de miliarde pentru medicamente şi programe de sănătate

193

În următoarea perioadă, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj face plăţile pentru medicamentele gratuite şi compensate, dar şi pentru programele naţionale de sănătate. Potrivit conducerii instituţiei, nu sunt înregistrate întârzieri în privinţa acestor plăţi.

Peste 49 de miliarde lei vechi are de achitat Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj furnizorilor de medicamente ce-şi desfăşoară activitatea pe raza judeţului nostru. Plăţile vor fi făcute în perioada imediat următoare. „Suntem la zi cu plata către farmacii. În următoarea perioadă vom vira 4.903.000 pentru medicamentele gratuite şi compensate”, a confirmat Daniel Şurlea, director adjunct al CJAS Gorj.

Se plătesc şi programele de sănătate
Tot în perioada următoare se vor face plăţile şi pentru programele naţionale de sănătate. Cei mai mulţi bani sunt pentru Oncologie şi Diabet. „La Oncologie suma este 724.000 de lei, la Diabet 660.000 şi 81.000 prin Programul Naţional de Diabet. De asemenea, mai plătim 51.000 pentru Programul Naţional de Transplant, 56.000 pentru Programul Naţional de Ortopedie, 20.000 de lei pentru Boli Rare şi 1.582.000 pentru Servicii de Hemodializă şi Dializă. La programe este vorba de plăţile pentru luna mai, acesta fiind termenul”, a explicat Daniel Şurlea, director adjunct al CJAS Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here