CJAS plăteşte 275.000 de lei pentru centrele de permanenţă

448

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj alocă aproximativ 275.000 de lei celor 19 centre de permanenţă de pe raza judeţului nostru, pentru activitatea desfăşurată de acestea în luna februarie. Potrivit conducerii CJAS Gorj, în această sumă intră orele de lucru efectuate de personalul acestor centre.

În 2014, numărul centrelor de permanenţă din Gorj a crescut; în luna martie s-a dat în folosinţă cel de la Câlnic, iar în iunie a devenit funcţional şi cel de la Scoarţa. La începutul lunii februarie s-a dat în folosință și centrul de permanență de la Căpreni. Astfel, la ora actuală, 19 centre de permanenţă sunt funcţionale în judeţul nostru, în localităţi precum: Samarineşti, Cătunele, Mătăsari, Peştişani, Logreşti, Turburea, Prigoria, Târgu-Jiu – trei centre, Tismana, Crasna, Tetila, Bîlteni, Târgu-Cărbuneşti, Ţicleni, Câlnic, Scoarţa și Căpreni.

Cheltuieli de peste două miliarde
Lunar, CJAS Gorj plăteşte peste două miliarde și jumătate lei vechi pentru cele 19 centre de permanenţă din judeţul nostru. „Pentru luna februarie efectuăm plăţi de 275.000 de lei pentru cele 19 centre de permanenţă”, a confirmat Daniel Șurlea, director adjunct CJAS Gorj.
În localităţile unde sunt centre de permanenţă este asigurată asistenţa medicală de către medicii de familie gorjeni începând cu prima zi a săptămânii şi până vineri, între orele 15.00-08.00. Şi în zilele de sâmbătă şi duminică şi cu ocazia sărbătorilor legale, serviciul de permanenţă se efectuează în intervalul 08.00-08.00 a doua zi. Potrivit legislaţiei în vigoare, cuantumul sumelor primite de către cadrele medicale pentru activitatea desfăşurată în cadrul centrelor de permanenţă se face în funcţie de numărul orelor lucrate. Spre exemplu, pentru medici, contravaloarea unei ore lucrate este de 12,8 lei, iar pentru asistente este de opt lei. În plus, medicul coordonator mai primeşte 15% pentru activitatea de coordonare, iar dacă centrul de permanenţă este organizat în cadrul unui cabinet medical privat, doctorul care deţine cabinetul, primeşte încă 6,4 lei pe oră pentru acoperirea cheltuielilor administrative.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

  1. plateste degeaba, nimeni nu se duce in centrele de permanenta si cabinetele baga CNP-uri din burta ca sa-si justifice activitatea. Aviz Monicai Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here