CJAS mai aşteaptă bani pentru centrele de permanenţă

422

CAS GorjCasa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a făcut o parte din plăţile către centrele de permanenţă din judeţul nostru. Pentru a achita şi restanţele, CJAS Gorj aşteaptă să primească banii de la CNAS.

Şapte centre de permanenţă funcţionează la ora actuală în judeţul Gorj. Acestea sunt în localităţile: Cătune, Mătăsari, Peştişani, Logreşti, Samarineşti, Turburea şi Prigoria. Până la 1 octombrie, la nivelul judeţului nostru au funcţionat cinci centre de permanenţă, în localităţile: Cătune, Mătăsari, Peştişani, Logreşti şi Samarineşti. În ele îşi desfăşoară activitatea 32 de medici. Începând cu data de 1 octombrie, încă două centre de permanenţă şi-au început activitatea, pe raza judeţului Gorj. Acestea sunt în localităţile Turburea şi Prigoria. Astfel, încă 15 medici se adaugă celor 32 care deja lucrează în centre. Pentru că şi-au început activitatea încă două centre, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj nu a primit suficienţi bani pentru toate centrele, înregistrându-se astfel o mică restanţă. “La centrele de permanenţă suntem la zi cu plăţile, dar mai avem o mică restanţă pentru că s-au adăugat două noi centre de permanenţă la cele care deja funcţionau până la 1 octombrie. Aşteptăm să primim diferenţa de bani şi să facem plăţile”, a menţionat Daniel Şurlea, directorul adjunct al CJAS Gorj.

Plătiţi în funcţie de orele lucrate

Cuantumul sumelor primite de către cadrele medicale pentru activitatea desfăşurată în cadrul centrelor de permanenţă se face în funcţie de numărul orelor lucrate. Spre exemplu, pentru medici contravaloarea unei ore lucrate este de 12,8 lei, iar pentru asistente este 8 lei. În plus, “medicul coordonator mai primeşte 15% pentru activitatea de coordonare, iar dacă centrul de permanenţă este organizat în cadrul unui cabinet medical privat, medicul respectiv, care deţine cabinetul, primeşte încă 6,4 lei pe oră, pentru acoperirea cheltuielilor administrative”, afirmă Daniel Şurlea, director adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. Trebuie precizat că în localităţile unde sunt centre de permanenţă se asigură asistenţă medicală de către medicii de familie gorjeni începând cu prima zi a săptămânii şi până vineri, între orele 15:00-08:00. Şi în zilele de sâmbătă şi duminică şi cu ocazia sărbătorilor legale, serviciul de permanenţă se efectuează în intervalul 08:00-08:00, a doua zi.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here