CJAS mai are fonduri pentru bolnavii de SIDA din judeţ

130

cjasBanii alocaţi de Ministerul Sănătăţii pentru acest an judeţului nostru în vederea asigurării tratamentului bolnavilor infectaţi cu virusul HIV nu au fost încă epuizaţi.

Spre deosebire de anul trecut, când bugetul a fost terminat în septembrie, situaţia stă cu totul diferit în acest an.

Cei 20 de bolnavi gorjeni aflaţi în evidenţele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj nu trebuie să îşi facă probleme cu privire la tratamentul lor pentru ultimele trei luni ale anului. Fondurile alocate judeţului pentru asigurarea acestor medicamente nu s-au terminat, iar conducerea CJAS dă asigurări că pentru acest capitol nu va fi nevoie de o suplimentare bugetară, bani fiind destui.

626.000 lei, buget pe 2011

„Suntem cu plata la zi pentru medicamentele celor 20 de bolnavi pe care îi avem în evidenţă cu HIV/SIDA. Ultima factură decontată a fost cea pe luna iulie, iar acum urmează s-o plătim pe cea din iulie, dar putem spune că suntem la zi deoarece avem timp la dispoziţie de decontare de 120 de zile. De la începutul acestui an şi până în prezent, cu plata medicamentelor bolnavilor cu HIV/SIDA din judeţ am cheltuit 418.300 de lei, în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii a alocat tot anul la acest capitol fonduri de 626.000 lei”, a declarat Cosma Dumitrescu, directorul economic al CJAS Gorj. Dacă tratamentul pentru bolnavii de SIDA nu ar fi decontat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, pacienţii ar plăti lunar sume cuprinse între 1.000 şi 4.000 de lei. În funcţie de schemele de tratament, adulţii se tratează lunar cu anti-retrovirale comprimate sau injectabile, iar copiii mai mult cu siropuri.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here