CJAS Gorj plătește miercuri datoriile spitalelor

237

cjas gorj facuta de mineConducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj va plăti miercuri datoriile celor patru spitale din judeţul nostru care au înregistrat datorii până la data de 30 iunie, ulterior unitățile trecând în administrarea autorităților locale.

Potrivit lui Cosma Dumitrescu, directorul economic al CJAS Gorj, în urma rectificării bugetare de acum aproape două săptămâni, instituția a primit suma de 6.447.000 lei, bani destinaţi exclusiv achitării datoriilor spitalelor din judeţ. ”Cele mai mari datorii le înregistrează Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, pentru care CJAS va achita aproape patru milioane și jumătate de lei, fiind urmat de Spitalul de Pneumoftiziologie Runcu care va scăpa de datoria de un milion două sute de mii de lei. Celelalte două spitale au datorii mai mici, care vor fi mai ușor de achitat”, a declarat Dumitrescu. Conform acestuia, pentru Spitalul Orăşenesc din Turceni se vor plăti 458.000 de lei, iar suma de 381.000 de lei va fi destinată achitării datoriilor unității medicale din Târgu-Cărbuneşti.

Directorul economic al CJAS Gorj a adăugat că datoriile celor patru unităţi spitaliceşti vor fi achitate miercuri, dar asta doar după ce reprezentanţii instituţiei vor verifica serviciile pentru care au fost acumulate respectivele datorii.

În urmă cu două luni de zile, administraţia celor opt unităţi sanitare publice din judeţ s-a schimbat astfel: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a trecut în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Spitalul Municipal Motru a fost în subordinea Consiliului Local Motru, Spitalele Orăşeneşti Novaci, Bumbeşti-Jiu, Rovinari, Târgu-Cărbuneşti şi Turceni îşi continuă activitatea sub coordonarea Consiliilor Locale de pe raza localităţilor respective. De asemenea, Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” de la Runcu a fost luat tot sub aripa CJ Gorj.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here