CJAS Gorj mai are 40.000 de lei pentru îngrijiri la domiciliu

7

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj mai are aproximativ 40.000 de lei pentru îngrijiri la domiciliu, pentru luna decembrie. Daniel Șurlea, președintele CJAS spune că din acești bani se pot deconta 25-30 de episoade de îngrijiri. Gorjenii care au nevoie de astfel de îngrijiri sunt rugați să urgenteze procedura.

Un asigurat poate beneficia de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu în funcţie de recomandarea medicului, dar nu mai mult de 90 de zile de îngrijiri/în ultimele 11 luni, în mai multe etape. Un episod de îngrijire este de maximum 30 de zile.
Furnizorii de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu acordă asistenţă conform unui plan de îngrijiri în conformitate cu recomandările făcute de către medicii de specialitate din ambulatoriu şi spital, zilnic, inclusiv vineri, sâmbătă, duminică şi în timpul sărbătorilor legale. În tariful pe o zi de îngrijire sunt incluse şi costurile materialelor sanitare pentru realizarea serviciului de îngrijire la domiciliu. Furnizorul este obligat să efectueze minimum o vizită pe zi la domiciliul asiguratului, conform recomandării medicului.

Bani suficienți pentru luna decembrie
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj este în relaţie contractuală cu 10 furnizori de îngrijiri medicale la domiciliu. Bugetul alocat acestora a fost de 586.000 de lei, pentru anul în curs.
„La ora actuală mai avem aproximativ 40.000 de lei pentru îngrijiri la domiciliu, bani suficienți pentru 25-30 de episoade de îngrijiri. Pacienții care mai doresc să beneficieze de îngrijiri trebuie să urgenteze procedura”, confirmă Daniel Șurlea, președintele CJAS Gorj.
Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj spune că, de regulă, în fiecare lună sunt înregistrate în jur de 50 de solicitări pentru îngrijiri la domiciliu, cele mai multe dintre acestea fiind pe Oncologie, urmând cele pe Neurologie – mai exact, accidente cerebrale – şi Chirurgie, respectiv servicii post-chirurgicale.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here