CJAS Gorj încheie contractele pentru Programele Naționale de Sănătate

9
SANYO DIGITAL CAMERA

În cursul acestei săptămâni, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj încheie contractele pentru programele naționale de sănătate. Acestea sunt derulate prin Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu și Spitalul Orășenesc de Urgență Târgu-Cărbunești, farmacii și doi furnizori privați de dializă.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate va derula şi finanţa 14 programe naționale de sănătate curative: 1. Programul național de boli cardiovasculare; 2.Programul național de oncologie; 3. Programul național de tratament al surdității prin proteze auditive implantabile (implant cohlear și proteze auditive); 4. Programul național de diabet zaharat; 5. Programul național de tratament al bolilor neurologice; 6. Programul național de tratament al hemofiliei și talasemiei; 7. Programul național de tratament pentru boli rare; 8. Programul național de sănătate mintală; 9. Programul național de boli endocrine; 10. Programul național de ortopedie; 11. Programul național de transplant de organe, țesuturi și celule de origine umană; 12. Programul național de supleere a funcției renale la bolnavii cu insuficiență renală cronică; 13. Programul național de terapie intensivă a insuficienței hepatice; 14. Programul național de diagnostic și tratament cu ajutorul aparaturii de înaltă performanță.
Programele naţionale de sănătate curative se finanţează de la bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, precum şi din alte surse, inclusiv din donaţii şi sponsorizări, în condiţiile legii.

Contracte încheiate în Gorj
Conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj confirmă faptul că până pe 14 aprilie se finalizează încheierea contractelor pentru programele naționale de sănătate. „Avem la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu mai multe programe, cum ar fi cele de Oncologie, Diabet, Boli rare, Programul Național de Ortopedie endoprotezare adulți, programul de Hemofilie și Talasemie, iar la Spitalul Orășenesc Târgu-Cărbunești avem doar Programul Național de Ortopedie endoprotezare adulți; acestea se vor derula prin farmaciile cu circuit închis ale unităților sanitare. De asemenea, contractarea aceasta s-a adresat și tuturor farmaciilor cu circuit deschis, care erau în relație contractuală cu CJAS, urmând a încheia contracte separate pentru programele naționale. Și mai sunt și doi furnizori privați de dializă”, a explicat Daniel Șurlea, președintele CJAS Gorj.
Potrivit aceleiași surse, contractele pentru programele naționale de sănătate intră în vigoare începând cu 1 mai.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here