CJAS Gorj, fără buget pentru investiţii proprii

235

cjasNici în acest an, conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj nu are un buget propriu pentru cheltuielile cu investiţiile în cadrul instituţiei. Aceasta se datorează faptului că bugetul de anul trecut, şi cel din acest an au fost mai scăzute faţă de anul 2009, când criza financiară şi-a făcut simţită prezenţa în instituţiile din Gorj.

Regim de austeritate şi în acest an la CJAS Gorj. Instituţia din judeţul nostru care asigură funcţionarea unitară şi coordonarea sistemului de asigurări sociale de sănătate nu are prevăzut un buget de investiţii, nu are prevăzut pentru anul 2011 nici un fel de cheltuieli pentru investiţii. „Investiţii proprii nu avem cu ce să facem deoarece nici anul trecut, nici anul acesta nu avem un buget pentru investiţii, ci doar pentru cheltuieli proprii. Chiar pot spune că pentru acest an nu avem nici măcar buget, acesta urmând să vină în luna iunie pe tot anul, iar până acum, inclusiv pe luna mai, bugetul ne-a venit lunar”, a declarat Cosma Dumitrescu, director economic al CJAS Gorj.

Cheltuieli mai mari

Potrivit acestuia, singurele prevăzute în buget sunt cheltuielile de întreţinere, de administrare, în acestea intrând şi cele salariale. „Anul trecut, avem o cheltuială medie lunară cu întreţinerea de 188.000 de lei, iar în acest an, aceasta a crescut la 203.000 lei, şi asta deoarece s-a înregistrat acea creştere de 15 procente la salariile angajaţilor”, a precizat Dumitrescu. Conducerea instituţiei estimează că în acest an nu va fi nevoie de cheltuieli la capitolul investiţii deoarece clădirea nu are nevoie de îmbunătăţiri, iar parcul auto din dotare este îndeajuns pentru inspectorii din teren. „Avem patru maşini şi acestea ne ajung. Le folosim strict pentru ieşirile în teren la controale. Pentru autoturisme nu avem cotă de carburant, iar cu alimentările pe care le facem ne descurcăm din bugetul propriu”, a mai spus directorul economic al CJAS Gorj.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here