CJAS Gorj, deschis dialogului cu medicii de familie

177

cjas interior (5)Reprezentanţii Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (AMPF) din Gorj şi-au manifestat intenţia de a demara o nouă rundă de negocieri cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. Conducerea CJAS Gorj spune ca este deschisă dialogului cu cadrele medicale.

Contractul-cadru din 2011 va fi prelungit până la 31 decembrie 2012 printr-un act adiţional. Totuşi, conducerea Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj este pregătită să înceapă o nouă rundă de negocieri cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Negocierile vor începe, cel mai probabil, luna următoare. Conducerea CJAS Gorj consideră că nu este nevoie de negocieri, însă se declară deschisă dialogului. „Pentru acest an se semnează un act adiţional la contractul-cadru din anul 2012 pentru prelungirea valabilităţii acestuia până la 31 decembrie. În aceste condiţii, nu ştiu dacă mai are rost să se negocieze. Probabil o să avem o discuţie cu domnul Moisescu, pentru că suntem deschişi dialogului”, a explicat Gheorghe Cocină, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Ultimele negocieri au fost în toamna lui 2011

Reamintim că pentru contractul-cadru din 2011, medicii de familie au purtat lungi şi repetate discuţii cu reprezentanţii CJAS Gorj. Toate punctele din contract, pe care cadrele medicale au reuşit să le modifice, au devenit valabile printr-un act adiţional semnat după finalizarea negocierilor. Deocamdată medicii de familie aşteaptă să vadă ce se va întâmpla cu noua lege a Sănătăţii. Totuşi, ei sunt pregătiţi pentru demararea unor noi negocieri. „Categoric vom negocia, pentru că articolul 20 ne permite acest lucru. La aceste negocieri vom merge pe rezolvarea punctelor pe care nu le-am obţinut atunci; restul, clauzele modificate în urma negocierilor de anul trecut, rămân valabile şi în acest an”, a precizat Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie din Gorj. Trebuie precizat că, în urma negocierilor purtate anul trecut de către medicii de familie cu reprezentanţii CJAS, Gorjul a devenit un etalon în rândul medicilor de familie după ce membrii Patronatului Medicilor de Familie din judeţul nostru au reuşit să convingă conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate să modifice anumite clauze ale contractului cadru.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here