CJAS Gorj, datorează farmaciştilor aproape trei milioane de lei

167

cjasCasa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Gorj va începe plata facturilor eliberate de farmacii pentru medicamentele gratuite şi compensate distribuite bolnavilor în luna august a anului trecut.

„CJAS Gorj trebuie să deconteze până la sfârşitul lunii martie, facturile emise în august 2009. Se vor efectua plăţi pentru medicamentele compensate şi gratuite eliberate în cadrul programelor naţionale care sunt finanţate de Ministerul Sănătăţii, pentru Secţia de Oncologie, pentru testele de automonitorizare şi pentru tratamentele pensionarilor”, a declarat Danina Cărăgui, purtător de cuvânt al CJAS Gorj.
Potrivit acesteia, luna trecută, s-au decontat facturile farmaciilor care datau din luna iulie a anului precedent, care vor avea aproape aceeaşi valoare cu cele care vor fi decontate în această lună. Astfel, în februarie, CJAS Gorj a plătit suma de 2.405.083 lei pentru medicamentele gratuite şi compensate, 315.000 lei pentru tratamentul bolnavilor din Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, 19.995 lei pentru teste de automonitorizare adulţi. De altfel, tratamentul pensionarilor cu o pensie de până în 700 de lei, decontat în proporţie de 50% de CJAS şi 40% de Ministerul Sănătăţii, nu a fost uitat. Pentru această categorie, facturile din luna iulie, CJAS Gorj a plătit suma de 44.130 lei, iar procentul ce revenea Ministerului Sănătăţii a reprezentat 79.191 lei.
La nivelul judeţului Gorj, sunt înregistrate 73 de farmacii, dintre care peste 60 sunt în mediul urban.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here