CJAS Gorj are restanţe la plăţile către Centrele de Permanenţă

397

cjas interior (6)Medicii de familie care îşi desfăşoară activitatea în Centrele de Permanenţă de pe raza judeţului nostru nu şi-au primit banii pentru luna februarie. Plăţile ar fi trebuit făcute la data de 20 martie, dar pentru că nu au fost bani, cadrele medicale nu au fost plătite nici până acum.

Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj spune că nu se ştie dacă vor veni la timp banii pentru a achita restanţele, dar şi sumele necesare pentru luna martie.

Până să ajungă la medici, banii pentru activitatea desfăşurată în Centrele de Permanenţă au un circuit precis. „Banii vin din bugetul Ministerului Sănătăţii, la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi apoi la Casa Judeţeană de Asigurări, ulterior fiind daţi la medici”, explică Gheorghe Cocină, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj.

Restanţe de peste un miliard şi jumătate

La nivelul judeţului nostru, numărul centrelor de permanenţă a fost şi este în continuă creştere. Astfel, la ora actuală sunt peste zece centre de permanenţă funcţionale, în Gorj. “În Gorj sunt Centre de Permanenţă la: Cătune, Samarineşti, Mătăsari, Peştişani, Târgu-Jiu, Prigoria, Turburea, Logreşti şi Tismana. Cele din Tismana şi din Târgu-Jiu funcţionează de la 1 ianuarie 2012. Începând cu 1 aprilie funcţionează centre de permanenţă şi la Bâlteni, Crasna şi Bumbeşti-Jiu”, a explicat Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Pentru plata personalului din cele nouă centre care funcţionau în luna februarie, CJAS are nevoie de peste un miliard şi jumătate lei vechi. “Avem pe februarie restanţă la plata medicilor de familie din Centrele de Permanenţă. Este vorba de peste un miliard şi jumătate lei vechi. Deja, pe 20 aprilie trebuie să facem plăţile şi pentru luna martie”, menţionează Gheorghe Cocină, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. Bugetul pentru acest an, pentru Centrele de permanenţă din Gorj este, potrivit lui Cocină, de 22 miliarde lei vechi. Conducerea CJAS Gorj recunoaşte că nu este deloc plăcută situaţia restanţelor, dar spune că nu are nicio posibilitate să o remedieze, atât timp cât banii vin de la Bucureşti.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here