CJAS Gorj a primit banii pentru centrele de permanenţă

430

Personalul din centrele de permanenţă de pe raza judeţului nostru primeşte, în următoarele zile, banii pentru activitatea desfăşurată în lunile iulie şi august. Pentru luna august plăţile trebuie făcute până la sfârşitul lui septembrie. Lunar, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj primeşte de la Ministerul Sănătăţii aproximativ 200 mii lei pentru centrele de permanenţă. Ieri, CJAS a primit aproximativ 400 mii lei pentru centre.

Judeţul Gorj are un număr record de centre de permanenţă. Până în luna septembrie funcţionau 14, în localităţile: Samarineşti, Cătunele, Mătăsari, Peştişani, Logreşti, Turburea, Prigoria, Târgu-Jiu – trei centre, Tismana, Crasna, Bumbeşti-Jiu şi Bâlteni, la 1 septembrie începându-şi activitatea cel de-al 15-lea, care este în Târgu-Cărbuneşti. În acest an, până în prezent, bugetul alocat centrelor de permanenţă este de 1.079 mii lei, fiind deja mai mare faţă de cel de anul trecut, care a fost de 926 mii lei. „Bugetul centrelor de permanenţă din acest an este de 1.079 mii lei, anul trecut fiind de 926 mii lei. Lunar se alocă aproximativ 200 mii lei pentru centrele de permanenţă, iar din septembrie, de când s-a deschis încă un centru de permanenţă, cel de la Târgu-Cărbuneşti, cheltuielile lunare ale centrelor de permanenţă ajung la 218 mii lei”, a explicat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Restanţele de două luni, recuperate
Pentru centrele de permanenţă banii vin de la Ministerul Sănătăţii, CJAS Gorj având doar rolul de a-i distribui. Deocamdată nu s-au făcut plăţile pentru lunile iulie şi august. Din fericire, ieri, CJAS Gorj a primit banii aferenţi acestor două luni, ei urmând a fi viraţi în conturile medicilor până vineri. „Pentru centrele de permanenţă, contractele se semnează cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, dar banii aparţin bugetului Ministerului Sănătăţii, care îi transferă către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. La ora actuală, pentru centrele de permanenţă există deja un buget de 1.079 mii lei, care este mai mare faţă de bugetul total pe anul 2011, care a fost de 926 mii lei. Deci, deja centrele de permanenţă au un buget mai mare faţă de anul 2011. Din cauza creşterii numărului centrelor de permanenţă probabil că a existat un deficit în bugetul Ministerului Sănătăţii. Astăzi (n.r: 26 septembrie) am primit 396 mii lei pentru centrele de permanenţă şi până vineri vom vira banii în conturile medicilor”, a explicat preşedintele CJAS Gorj. În localităţile unde funcţionează centre de permanenţă va fi asigurată asistenţă medicală de către medicii de familie gorjeni începând cu prima zi a săptămânii şi până vineri, între orele 15:00-08:00. Şi în zilele de sâmbătă şi duminică şi cu ocazia sărbătorilor legale, serviciul de permanenţă se va efectua în intervalul 08:00-08:00, a doua zi.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here