CJAS Gorj a imputat 6.269 lei la controalele din octombrie

180

În urma verificărilor efectuate de Corpul de Control al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, furnizorilor de servicii medicale din judeţul nostru li s-au imputat aproape 6.269 lei. În această perioadă au fost realizate 25 controale, 16 dintre ele fiind tematice.

Lunar, Corpul de Control al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj efectuează verificări la furnizorii de servicii medicale din judeţul nostru. Pe parcursul lunii septembrie, au fost efectuate nu mai puţin de 25 controale, 16 fiind tematice, iar 9 operative. Acolo unde au fost depistate nereguli s-au impus şi sancţiuni, valoarea sumelor imputate fiind de 6.296,47 lei.

Peste 5.400 lei imputaţi medicilor de familie
În luna septembrie, Corpul de Control al CJAS Gorj a întreprins 7 controale la medicii de familie din judeţul nostru, sumele imputate ajungând la 5.425,57 lei. Din totalul banilor imputaţi s-a reuşit recuperarea a 2.436,37 lei. Cât priveşte neregulile descoperite, reprezentanţii CJAS Gorj supun că este vorba despre „erori la completarea reţetelor sau completarea serviciilor, lipsa de adeverinţe sau date eronate; fiind vorba despre erori umane, ele sunt taxate cu imputarea sumelor respectivelor servicii”. Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj vor continua verificările la furnizorii de servicii medicale din judeţul nostru.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here